Lumenpudottaja voi päästä nyt hyvillä ansioille. Runsaslumisen talven ja lauhtuneen sään ansiosta lumenpudottajille on nyt kysyntää.

Nyt on tarvetta ahkerille ja reippaille lumenpudottajille ympäri Suomen. Lauhtunut ja sateinen sää tekee lumesta painavaa, jolloin katolta putoava lumi on turvallisuusriski etenkin kulkureittien läheisyydessä. 

Lumenpudottajalta vaaditaan kohtuullista kuntoa, mutta ei pitkää koulutusta. Lunta pudotetaan yleensä kaverin kanssa tai tiimissä, joten yhteistyökyky on tärkeää. Korkeanpaikankammoiselle työ ei yleensä sovi. Pääasia on, että uskaltaa mennä katolle ja noudattaa turvaohjeita. Oikea asenne ja sujuvat turvatoimet, kuten valjaat, varovaisuus, valppaus jne. ratkaisevat.

Lumenpudotuskeikkoja tekevät esimerkiksi opiskelijat, keikka- ja sesonkityötä tekevät ja muut, joiden elämäntilanne mahdollistaa keikkaluontoisen työskentelyn. Rekrytointiyritysten mukaan palkka riippuu siitä, minkä alan työehtosopimusta asiakasyritys noudattaa. Tuntipalkka voi vaihdella tyypillisesti 10-20 euron välillä. Keikkatyöläinen voi sopia hinnan työn tilanneen henkilön tai yrityksen kanssa.

Etsi lumenpudottaja täältä

 

 

 

Lähde: IS, Taloussanomat

Lisää uusi kommentti