Sanoman viestinnässä keksittiin loistava idea päiväkodin työntekijöiden mielenilmauksen ajaksi. Pop up -päiväkodissa vietti päiväänsä 25.4.18 yhteensä 12 lasta.

Sanoman viestinnän viikkokokouksessa mietittiin tulevan viikon tapahtumia ja osin vitsistä lähtenyt idea pop up -päiväkodista innosti kokeilemaan uutta ideaa.

– Pohdimme miten reagoisimme seuraavan päivän päiväkodin työntekijöiden lakkoon. Hetken hiljaisuuden jälkeen hihkaisimme kaikki lähes yhteen ääneen, että tehdään se. Varmistimme ensimmäisenä, että meiltä löytyy päiväkodille tilaa – neuvotteluhuoneet kun ovat varsin kovassa käytössä. Kun sopiva tila löytyi, laitoimme intraan uutisen, että tällaista mahdollisuutta kartoitetaan ja pyysimme ilmoittamaan tarpeesta kello 14 mennessä.  Paikat täyttyivät nopeasti ja varasimme päiväkotiin lastenhoitajat Kotipalvelu Stellasta, Jenny Savikko Sanoman viestinnästä kertoo.

Sanoman pop up -päiväkoti aukesi siis 22 tuntia idean heittämisen jälkeen aamuyhdeksältä ja vartin yli yhdeksän leikit olivat jo käynnissä.

Miten pop up -päiväkoti otettiin vastaan?

– Pop up -päiväkoti sai heti valtavan suosion ja paikat täyttyivät nopeasti. Ihmiset ovat hehkuttaneet pop up -päiväkotia muun muassa Sanoman sisäisissä some-ryhmissä ja olemme saaneet siitä paljon spontaania palautetta myös käytävillä. Parilta vanhemmalta tuli jo samana iltana palautetta, että lapsi oli kysynyt kotimatkalla, voisiko uuteen päiväkotiin mennä aina, Savikko iloitsee.

Lakkopäivän aikana 25.4.18 päiväkodissa oli 12 lasta, iältään 2-7-v. Kaikki määräaikaan mennessä ilmoittautuneet mahtuivat mukaan.

Miten päivä onnistui?

– Saimme päiväkotiin paljon lehtiä ja kirjoja Sanoma Kidsistä, jossa tehdään muun muassa Aku Ankkaa ja Disneyn lastenkirjoja. Sanoma Prolta saimme lainaan Oppi&Ilo -lautapelejä ja tehtäväkortteja. Lapsilla oli päiväkodissa niin paljon puuhaa, että päivä sujui oikein rattoisasti. Samalla Sanoman tuotteet tulivat tutuiksi ja niitä riitti kotiinkin vietäväksi.

Pop up -päiväkoti on loistava idea - ja sen voi toteuttaa monessakin tilanteessa ja monin eri tavoin - esimerkiksi keikkatyöläisten avulla. Keksitkö sinä missä voisit hyödyntää pop up -päiväkotia?

 

Kuva: Samuli Pulkkinen

Lisää uusi kommentti