Hallitus on esittänyt lakimuutosta, jonka myötä pienimuotoinen työ vaikuttaisi työttömyysetuuteen vasta sitten, kun palkka on maksettu.

Nykyään osa-aika- tai keikkatyötä tekevän työttömän saama palkka vaikuttaa työttömyysetuuteen sillä ajanjaksolla, jolloin se on ansaittu. Tämä on viivästyttänyt etuuden maksua niillä henkilöillä, jotka saavat palkan ja palkkatiedot vasta viikkoja sen jälkeen, kun työ on tehty.

Tervetullut muutos

Kaavailtu muutos koskisi osa-aikatyötä, alle kaksi viikkoa kestävää kokoaikatyötä ja sellaisia lomautuksia, joissa lomautus on toteutettu lyhentämällä päivittäistä työaikaa.

31 prosenttia ansiopäivärahan saajista työskenteli vuonna 2017 osa-aikaisesti tai lyhytaikaisesti niin, että heille maksettiin soviteltua päivärahaa, jossa huomioidaan työtulojen vaikutus.

Luvussa ei ole mukana henkilöitä, joiden tulot jäivät alle 300 euron suojaosan. Todellisuudessa työskennelleiden joukko on siis suurempi.

 

Lähde: Aamuset

Kommentit

ER

No eikö sitä nyt saisi voimaan ihan heti! Kauanko käsittelyä pitää odottaa?

APe

Mukavampaa olisi saada palkka ajoissa, eikä 1,5 kuukauden odottelun jälkeen. Mutta onhan se hyvä, jos työttömyysturva saadaan joustamaan, kun työnantajat ei pidä mitään kiirettä.

MK

Todellakin muutos pitäisi saada heti voimaan. On todella ärsyttävää kun pitää odottaa jopa 2 viikkoa et saa liittoa varten palkkatodistuksen jonka jälkeen voi lähettää edeltävän kuukauden päiväraha hakemuksen. Silti laskuihin ja ruokaan pitäisi löytyä rahaa jo aiemmin😡

Lisää uusi kommentti