Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää hallitukselta esitystä, jonka tavoitteena on lisätä työn vastaanottamista ja vähentää viivästyksiä työttömyysetuuden saannissa.

Viime kevään budjettiriihessä hallitus päätti muuttaa soviteltua työttömyysetuutta niin, että ihmiset ottaisivat vastaan sekä lyhytkestoista kokoaika- että osa-aikatyötä aiempaa enemmän. Esityksessä muutettaisiin palkanmaksun ajankohdan vaikutusta työttömyysetuuden määrään. Asiassa ratkaisevaa olisi palkanmaksun ajankohta.

Nykyään merkitsevintä on se, milloin palkka on ansaittu. Muutos koskisi työtä, joka alkaa sitten kun laki on tullut voimaan. Nykyisellään työttömyysturvan saannissa seuraa viive, jos palkka maksetaan myöhemmin kuin työntekokuukauden aikana.

Viive voi aiheuttaa monelle taloudellista epävarmuutta, jonka lopputuloksena voi olla, että keikkatyötä ei uskalleta ottaa vastaan eikä osa-aikatyötä aloittaa.

Nyt ehdotetussa mallissa palkka soviteltaisiin yhteen työttömyysetuuden kanssa. Jos esimerkiksi huhtikuussa tehdyn keikkatyön palkka maksettaisiin toukokuussa, palkka soviteltaisiin yhteen toukokuun työttömyysetuuden kanssa.

Huhtikuun turva voitaisiin maksaa täytenä, jos työttömyysetuuden hakija on ollut kokonaan vailla työtä. Muutos vähentäisi viivettä huhtikuun hakemuksen käsittelyssä. Muutoksen myötä hakijalla olisi jo käytössään palkkalaskelma, kun hän tekee työttömyysajan korvaushakemuksen.

Lisäksi tulo olisi hakijan käytössä jo, kun vaikutus työttömyysturvaan syntyy. Esityksessä ei ehdoteta muita muutoksia soviteltuun työttömyysetuuteen. Vapaan palkan suojaosa, 300 euroa kuukaudessa säilyisi ennallaan.

 

Lähde: Länsi-Uusimaa

 

 

Kommentit

TARVITSETKO LAINAA?

TARVITSETKO LAINAA? OTA YHTEYTTÄ NYT KAIKKI LAATU ALLE 2%. (Stephenswillsloan@gmail.com) Whatsapp: +14139615178 Lainamme ovat hyvin vakuutettuja, jotta suurin turvallisuus on meidän prioriteettiemme. Päämääränä on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelun. Meidän laina-ohjelma on nopein. Annamme laina minkä tahansa valitsemassasi valuutassa (Yhdysvaltain dollari, punta, euro, dinaari jne.) Ja kesto on 1 - 30 vuotta lainan takaisinmaksamiseksi (turvattu ja vakuudettomaksi). Tarvitsetko minkäänlaista lainaa ja sinulla on alhainen luotto-pisteet, onko sinulla vaikeuksia saada lainoja paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? ratkaisu taloudelliseen ongelmaan on STEPHEN WILLIAMS LOAN FIRM. Ehdot ovat erittäin kohtuullisia ja harkittuja. Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita, joihin kuuluvat: joululainat, yritysluotot, velkojen konsolidointi lainat, henkilökohtaiset lainat, autolainat, hotelliluotot, opintolainat, kotimaisen jälleenrahoituksen lainat alhaisella korolla @ 2% per henkilö, yritykset ja yritysjärjestöt. Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen stephenswillsloan@gmail.com. Käytä ja ole vapaa orjuudesta. WhatsApp: +14139615178

Lisää uusi kommentti