Keikkatyönä voi ja kannattaa teettää monia kodin töitä. Oikotien Keikkatyöt-osiosta löydät tekijöitä esimerkiksi ikkunanpesuun tai lastenhoitotehtäviin.

Mietityttääkö paljon avun palkkaaminen maksaa? Tässä keikkatyön hintaesimerkkejä:

Lastenhoitaja 6 h (Palkan lähde: MLL)

6 x 8,20 euroa = 49,20
+ eläkevakuutus 9,33
+ sosiaaliturvamaksu 0,53
+ työttömyysvakuutus 0,39
+ työtapaturma- ja ammattitautivakuutus 0,33
+ ryhmähenkivakuutus 0,03
+ SuoraTyö.fi -palvelumaksu 2,95 euroa (sis. alv)

= 62,76 EUROA, josta saa kotitalousvähennystä 20,45 euroa (20 % palkasta + työnantajan sivukulut).

tai 

Ikkunanpesu 4 h (Palkan lähde: PAM Kiinteistöalan TES)

4 x 10,71 euroa = 42,84
+ lomakorvaus 3,86
+ eläkevakuutus 8,75
+ sosiaaliturvamaksu 0,50
+ työttömyysvakuutus 0,37
+ työtapaturma- ja ammattitautivakuutus 1,09
+ ryhmähenkivakuutus 0,03
+ SuoraTyö.fi -palvelumaksu 2,95 euroa (sis. alv)

= 60,39 EUROA, josta saa kotitalousvähennystä 20,08 euroa (20 % palkasta + työnantajan sivukulut).

Avun palkkaaminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Työn teettäjänä voit ottaa rennosti! Huolehdimme puolestasi kaikista palkanmaksuun liittyvistä velvoitteista, kuten edellä mainituista vakuutuksista ja sosiaaliturvamaksuista.

Lue lisää keikkatyönä teetetystä kotitalousvähennyksestä»

Kommentit

Eve

Entäs omavastuu 100e?

Eve

Siis kotitalousvähennyksen omavastuu. Se on kai 100e per työkeikka?

Kotityöt jo ulkoistanut

Omavastuu on 100 € / vuosi vähennyksestä. Yhden tai kahden keikan verran työllistävä ei siis vähennyksestä hyödy, ellei ole muutakin vähennyksen kelpaavaa, esim. remonttilaskuja.

miso

No vainki siis vuosi..

MERJAS

Keikkatyö

Ikkunanpesijä

Onko tuo 42,84€/4h ikkunoiden pesusta brutto- vai netto? Palkkasin vuosi sitten ikkunanpesijän ja meille tuli 4 työntekijää noin puoleksi tunniksi (juu ymmärrän että tekivät yhteensä kahden tunnin työn), lasku oli huimaava hiukan vajaa 140€. Etukäteen olin puhelimessa saanut aivan toisenlaisen summan. Nyt jälkikäteen ajattelin, että ilmeisesti olivat tarkoittaneet vähennysten jälkeistä summaa. Olin varannut sen pienemmän minulle puhelimitse etukäteen ilmoitetun summan, mutta tosiaan, lasku yllätti. Miksi sitä laskua ei heti voinut sanoa, kun sitä kysyin? Tätä ihmettelin ja kysyinkin heiltä, vastaus oli: "Se maksaa sen minkä maksaa." Se siitä, ei mitään sen kummempia - maksoin hurjasti ikkoiden pesusta - ei ollut siis mitään kovin likaista tai erikoista. Sairauden takia joudun palkkaamaan apua kotitöihin. Hyvät yrittäjät, kertokaa asiakkaalle kokonaismaksu ja sitten vasta se summa, mistä vähennykset poistettu. Tässäkin esimerkissä minulle on aivan epäselvää, onko tuo maksu se, jonka maksan nyt vai onko siitä jo vähennykset tehty.

Anonyymi

Puolikkaita tunteja ei varmaan laskutetaan, vaan jokaiselta alkavalta tunnilta, voisin veikata... Eli 4tekijää eli 4h joten tuo laskusi kuulostaa ihan normaalilta 🤔 Se on sitten juttu erikseen miksi ihmeessä teille on lähetetty 4 ihmistä pesemään ikkunoita 😲

ihme

Kyllä maksaisin mieluummin lastenhoidosta enemmän. Mulle lapset hiukka tärkeämpiä kuin noi ikkunat

Mona

No yrittäjät aina ilmoittavat ALV 0% hinnan ja sitten laskuun lisäävät sen ALV:n hinnan. Siksi pitäisi yrittäjien myydä yksityisille alvillisena se palvelun hinta. Jostain luin joskus että jos yrittäjä ilmoittaa albittoman hinnan niin silloin se on se lopullinen summa jonka yksityishenkilö maksaa.

Hanna

Ohjeiden mukaan yrityksille pitäisi ilmoittaa ainakin alviton hinta ja alv-prosentti, yksityisille taas alvillinen hinta.

Ei Alvia

Tässähän kyse on kotitaloudesta joka palkkaa, eikä yrityksen myymästä palvelusta. Työsuhde ja siten ei ALV:a.

"Ihmettelen"

Miksi lastenhoidosta ei makseta lomakorvausta ???

Mummo

On se jännä, että lastenhoidosta maksetaan vähemmän kuin ikkunanpesusta!

Realisti

Tuossa annetaan epärealistinen kuva siitä mitä todella maksaa. Lähteekö siivooja 8,5 euron tuntiveloituksella pesemään ikkunoita??? Tuota tuntihintaa ei edes työttömyyskassat hyväksy työssäolohinnaksi. 10,71 alvillisena??? Lapsenhoitaja. tuntihinta 6,56 ilman alvia???

Anne

Siivooja saa meidän taloyhtiössä siivouksesta 6 lue kuusi euroa ja muutaman sentin yli/ tunnikta. Tuntia kohden työstään. Vauhti näyttää okevan huippu-urheilijatasoa.

Anonyymi

Miten voi olla? Jos siivoojan minipalkka tes.sin mukaan on 10.71?

Siivooja

Siivoojan palkasta ei mene arvonlisäveroa vaan tuosta 10.71 tuntipalkasta maksetaan hänen oman henkilökohtaisen veroprosentin mukainen vero.

Milla

Kyllä ne siivoojat vaan lähtee, kun ei muuta saa. Eikä tuossa mitään alvia ole mukana muuta kuin tämän palveluntarjoajan palvelumaksussa. Voihan sitä itsekin hoitaa palkkaamiseen ja vakuuttaminsen, mutta nää tekee sen tuolla palvelumaksua sun puolesta. Tuntipalkka 10.71 on siis ihan todellinen tuntipalkka työntekijälle.

Lastenohjaaja

Ikkunanpesijä on ammattilainen ja lastenhoitaja MLLn kouluttama nuori. Ei koulutuksen saanut lastenohjaaja/lähihoitaja liiku tuolla rahalla.

Gilda

Tosiaan, miksi lastenhoitajan työssä ei ole lomakorvausta? Kyllähän se heillekin tulee. Tässä palvelu ostetaan yritykseltä ja siksi alv mukana. Eli yritys on työnantaja.

Ex-työnantaja

Lomakorvaus (lomaltapaluuraha/lomapalkankoeotus tms) ei ole lakisääteinen maksu vaan yleensä työehtosopimuksessa jos on.

Itsensätyöllistäjä.

Miten on. Palkkaus.fi palvelun kautta minun laskutushintani on remontti ja sähkötyössä asiakkaalle boin 36 €/ h veroineen. ALV veroa ei tule lainkaan. Kotitalousvähennys oikeus tulee, jos verottaja hyväksyy asikkaan kriteetit. Missä tuossa on alv veron osuus.?

Mummu

Aika huono ohjeeksi. Ja tietenkin summa on brutto ilman vähennystä, joka tehdään verotukseen.

Lähihoitaja / Kiinteistösiistijä

Nyt kannattaa jonkun lähteä takaisin kouluun opettelemaan matematiikkaa. Ei noita voi noin laskea! Turussa en usko, että saa ketään tai mistään ikkunanpesijää tuohon hintaan, joka oikeasti hoitaa myös veronsa ja muut maksut niinkuin kuuluu.

Lisää uusi kommentti