Keikkatyönä voi ja kannattaa teettää monia kodin töitä. Oikotien Keikkatyöt-osiosta löydät tekijöitä esimerkiksi ikkunanpesuun tai lastenhoitotehtäviin.

Mietityttääkö paljon avun palkkaaminen maksaa? Tässä keikkatyön hintaesimerkkejä:

Lastenhoitaja 6 h (Palkan lähde: MLL)

6 x 8,20 euroa = 49,20
+ eläkevakuutus 9,33
+ sosiaaliturvamaksu 0,53
+ työttömyysvakuutus 0,39
+ työtapaturma- ja ammattitautivakuutus 0,33
+ ryhmähenkivakuutus 0,03
+ SuoraTyö.fi -palvelumaksu 2,95 euroa (sis. alv)

= 62,76 EUROA, josta saa kotitalousvähennystä 20,45 euroa (20 % palkasta + työnantajan sivukulut).

tai 

Ikkunanpesu 4 h (Palkan lähde: PAM Kiinteistöalan TES)

4 x 10,71 euroa = 42,84
+ lomakorvaus 3,86
+ eläkevakuutus 8,75
+ sosiaaliturvamaksu 0,50
+ työttömyysvakuutus 0,37
+ työtapaturma- ja ammattitautivakuutus 1,09
+ ryhmähenkivakuutus 0,03
+ SuoraTyö.fi -palvelumaksu 2,95 euroa (sis. alv)

= 60,39 EUROA, josta saa kotitalousvähennystä 20,08 euroa (20 % palkasta + työnantajan sivukulut).

Avun palkkaaminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Työn teettäjänä voit ottaa rennosti! Huolehdimme puolestasi kaikista palkanmaksuun liittyvistä velvoitteista, kuten edellä mainituista vakuutuksista ja sosiaaliturvamaksuista.

Lue lisää keikkatyönä teetetystä kotitalousvähennyksestä»

Kommentit

Eve

Entäs omavastuu 100e?

Eve

Siis kotitalousvähennyksen omavastuu. Se on kai 100e per työkeikka?

Kotityöt jo ulkoistanut

Omavastuu on 100 € / vuosi vähennyksestä. Yhden tai kahden keikan verran työllistävä ei siis vähennyksestä hyödy, ellei ole muutakin vähennyksen kelpaavaa, esim. remonttilaskuja.

miso

No vainki siis vuosi..

MERJAS

Keikkatyö

Ikkunanpesijä

Onko tuo 42,84€/4h ikkunoiden pesusta brutto- vai netto? Palkkasin vuosi sitten ikkunanpesijän ja meille tuli 4 työntekijää noin puoleksi tunniksi (juu ymmärrän että tekivät yhteensä kahden tunnin työn), lasku oli huimaava hiukan vajaa 140€. Etukäteen olin puhelimessa saanut aivan toisenlaisen summan. Nyt jälkikäteen ajattelin, että ilmeisesti olivat tarkoittaneet vähennysten jälkeistä summaa. Olin varannut sen pienemmän minulle puhelimitse etukäteen ilmoitetun summan, mutta tosiaan, lasku yllätti. Miksi sitä laskua ei heti voinut sanoa, kun sitä kysyin? Tätä ihmettelin ja kysyinkin heiltä, vastaus oli: "Se maksaa sen minkä maksaa." Se siitä, ei mitään sen kummempia - maksoin hurjasti ikkoiden pesusta - ei ollut siis mitään kovin likaista tai erikoista. Sairauden takia joudun palkkaamaan apua kotitöihin. Hyvät yrittäjät, kertokaa asiakkaalle kokonaismaksu ja sitten vasta se summa, mistä vähennykset poistettu. Tässäkin esimerkissä minulle on aivan epäselvää, onko tuo maksu se, jonka maksan nyt vai onko siitä jo vähennykset tehty.

ihme

Kyllä maksaisin mieluummin lastenhoidosta enemmän. Mulle lapset hiukka tärkeämpiä kuin noi ikkunat

Mona

No yrittäjät aina ilmoittavat ALV 0% hinnan ja sitten laskuun lisäävät sen ALV:n hinnan. Siksi pitäisi yrittäjien myydä yksityisille alvillisena se palvelun hinta. Jostain luin joskus että jos yrittäjä ilmoittaa albittoman hinnan niin silloin se on se lopullinen summa jonka yksityishenkilö maksaa.

Hanna

Ohjeiden mukaan yrityksille pitäisi ilmoittaa ainakin alviton hinta ja alv-prosentti, yksityisille taas alvillinen hinta.

Ei Alvia

Tässähän kyse on kotitaloudesta joka palkkaa, eikä yrityksen myymästä palvelusta. Työsuhde ja siten ei ALV:a.

"Ihmettelen"

Miksi lastenhoidosta ei makseta lomakorvausta ???

Mummo

On se jännä, että lastenhoidosta maksetaan vähemmän kuin ikkunanpesusta!

Realisti

Tuossa annetaan epärealistinen kuva siitä mitä todella maksaa. Lähteekö siivooja 8,5 euron tuntiveloituksella pesemään ikkunoita??? Tuota tuntihintaa ei edes työttömyyskassat hyväksy työssäolohinnaksi. 10,71 alvillisena??? Lapsenhoitaja. tuntihinta 6,56 ilman alvia???

Anne

Siivooja saa meidän taloyhtiössä siivouksesta 6 lue kuusi euroa ja muutaman sentin yli/ tunnikta. Tuntia kohden työstään. Vauhti näyttää okevan huippu-urheilijatasoa.

Lisää uusi kommentti