Espoolainen Timo Holmström yllättyi positiivisesti kotitalousvähennyksen suuruudesta.

Timo Holmström teetti kodissaan mittavan remontin ja hyödynsi kotitalousvähennyksen täysimääräisenä yhdessä puolisonsa kanssa. Veroprosentti pieneni saman tien.

– Kotitalousvähennys on yllättävän suuri, kun käytännössä puolet töistä sai vähentää verotuksessa. Tämän huomasi jo siinä vaiheessa, kun täytti veroilmoituksen. Veroprosentti pieneni heti, Timo Holmström sanoo.

Ainoa asia jota Timo jäi miettimään kotitalousvähennykseen liittyen on se, että miksi hän ei ole hyödyntänyt sitä aikaisemmin. Yhdessä puolison kanssa saatu kotitalousvähennys oli merkittävä, 4.800 euroa.

– Hyödynnän kotitalousvähennystä jatkossa kaikissa pienissäkin kodin töissä, kuten putki- ja sähkötöissä, siivouspalveluissa jne. Näihin työtehtäviin löytyy ammattilainen helposti Oikotie Keikkatyöt -palvelun kautta, Timo sanoo.

Timon mukaan moni ei hyödynnä Suomessa veronalennuksia, joita on tarjolla. Veroilmoituksen tekeminen koetaan usein hankalaksi, vaikka se onnistuu nykyään netissä.

– Veroilmoituksen täyttämiseen meni vain puolisen tuntia. Kotitalousvähennystä varten tarvitaan kuitit tehdystä työstä sekä omat palkkatiedot. Kuitit ovat nykyään usein sähköisessä muodossa eli paperipinojakaan ei kerry. Kuitit tulee säilyttää viisi vuotta eli ne on hyvä tallentaa koneelle.

Ei pimeälle työlle

Timo Holmströmille ei tulisi mieleenkään teettää työtä pimeänä. Kotitalousvähennys on merkittävä etu ja takuu työlle tulee luonnollisesti sopimusten kautta. Kun teettää työn esimerkiksi Oikotie Keikkatöiden kautta, kaikki lakisääteiset työnantajan ja työntekijän velvollisuudet ovat kunnossa.

Oikotie Keikkatyöt tekee yhteistyötä SuoraTyö.fi:n kanssa, joka hoitaa palkanmaksuun, vakuutuksiin, eläkemaksuihin ja muihin lakisääteisiin työnantajavelvollisuuksiin kuuluvat asiat. Kotitalousvähennys huomioiden, pimeän työn teettäminen tulee helposti jopa kalliimmaksi.

Timo Holmström toivookin, että mahdollisimman moni hyödyntäisi niin keikkatyötä kuin kotitalousvähennystäkin.

– Kotitalousvähennys kuuluu kaikille kotitalouksille. Siksi tuntuukin jopa hieman epäreilulta, kun kaikki eivät pysty hyödyntämään kotitalousvähennystä erilaisissa kodin töissä, esimerkiksi taloudellisen tilanteen takia. Olisi upeaa, että kaikilla olisi tämä mahdollisuus.

 

 

 

Lisää uusi kommentti