Kotihoidossa riittää nyt töitä tekijöille. Kotihoito on hyvä mahdollisuus myös keikkatyöläiselle.

Asiantuntija Sari Erkkilä SuPerista sanoo, etteivät kotihoidon työntekijät ehdi enää hoitamaan asiakaskäyntejään lain ja hoitosuunnitelmien mukaisesti. Kotikäyntejä on varattu limittäin ja jopa päällekkäin, eikä siirtymisiin ole varattu aikaa lainkaan tai vain hyvin vähän. Tiedot ilmenevät SuPerin tuoreesta selvityksestä.

Asiakkaan tulee saada hyvää ja laadukasta hoitoa

Sari Erkkilä huomauttaa, että asiakkaan tulee saada lakien mukaan hyvää ja laadukasta hoitoa. Vanhuksen luona täytyy viettää se aika, josta tämä maksaa - ja josta hoito- ja palvelusuunnitelmassa on sovittu.

Jotta tilanne korjaantuisi, Erkkilä kehottaakin hoitajia lopettamaan joustamisen. Lakia ei saa rikkoa, vaikka työnantaja niin vaatisi. Hänen mukaansa työnantajien täytyy huomata tilanne. KT Kuntatyönantajat ja Kuntaliitto eivät ole ottaneet kantaa asiaan.

Ikäihmisten kotihoidon ja omaishoidon kärkihanketta vetävä Satu Karppanen STM:stä kertoo, että ministeriö tiedostaa ongelmat toiminnanohjausjärjestelmässä. Hänen mukaansa vikaa on, mikäli se estää järkevän työnteon.

Satu Karppanen pitää kotihoidon suurimpana ongelmana heikentyvää asiakkaan ja hoidettavan välistä huoltosuhdetta. Iäkkäiden määrä kasvaa, mutta hoitajien määrä ei lisäänny samassa tahdissa. Jatkossa täytyy siis hyödyntää enemmän myös muun muassa järjestötoimijoita, keikkatyöläisiä ja vapaaehtoistyöntekijöitä.

 

Lähde: Ilkka

Kommentit

sIRP

Olen terveydenhoitoaln opiskelija. Ja voisin tehdä kotipalveluun keikkatöitä.Hoito-alan kokemusta on 24 vuotta .Olen työskennellyt aikoinani kotiavustajanan.

Mark

Tarvitsetko henkilökohtaisia ​​lainoja tai yritysluottoja? Etsitkö lainoja suurhankkeille? Etsitkö rahoitusta henkilökohtaiseen käyttöön? Jos näin on, älä katso enää. Tarjoamme kaikenlaista taloudellista tukea investointitarkoituksiin, koululaina, kuljetusluottoja, projektirahoitusta ja paljon muuta. Ota yhteyttä osoitteeseen (vitalloansaccreditation@gmail.com), jos haluat lisätietoja, jos olet kiinnostunut. Ystävällisin terveisin. http://vitalloansaccreditation.webs.com

Lisää uusi kommentti