Takatalvi on tupruttanut maan valkoiseksi koko Suomessa, mutta tällä viikolla ainakin pääkaupunkiseudulla on päästy nauttimaan aurinkoisesta ja lämpimästä kevätsäästä. Vihdoinkin!

Teiden sulaessa myös renkaiden vaihto tulee ajankohtaiseksi. Kaiken kiireen keskellä on hyvä muistaa, että keikkatyöläinen voi auttaa sinua vaihtamaan renkaat.

Talvirengaspakko on Suomessa joulukuun alusta helmikuun loppuun. Silti talvirenkailla saa ajaa, mikäli sääolosuhteet niin vaativat.

Renkaiden vaihto tulee yleensä aina yllättäen – kun kelit vaihtelevat ja töissä on muutenkin hoppua. Tällöin onkin hyvä mahdollisuus kääntyä keikkatyöläisen apuun. Säätiedotuksia kannattaa kuitenkin seurata tarkasti ennen renkaiden vaihtoa.

Nastarenkaita saa käyttää 1.11.–31.3. – ja keliolosuhteiden mukaan myös aiemmin tai myöhemmin. Kitkarenkailla saa ajaa ympäri vuoden, mutta käytännössä se ei kannata. Kesällä lämmin tienpinta kuluttaa kitkarenkaiden pintaa nopeasti eivätkä renkaiden ajo-ominaisuudet ole riittävät.

Vaihda renkaat uusiin tarpeen mukaan

Nastarenkaiden käyttöikä on keskimäärin noin kolme talvea. Renkaiden urasyvyyden tulee lain mukaan olla vähintään 3 millimetriä. Jos kitkarenkaissa on 4 millimetrin ura, pito alkaa olla jo huono etenkin lumisohjossa. Jos renkaista puuttuu kolmasosa nastoista, on syytä hankkia uudet renkaat.

Malttia renkaanvaihdon kanssa

Kesärenkaiden vaihtaminen kannattaa ajoittaa niin, että liukkaudesta ole enää vaaraa. Periaatteessa kesärenkaat on vaihdettava maaliskuun loppuun mennessä tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin mennessä, päivistä myöhemmän mukaan. Takarajassa on kuitenkin otettava aina huomioon kelivaraus. Jos keli on talvinen tai ajaa pohjoiseen, talvirenkaat on syytä pitää alla.

Muista, että vanhoja kitkarenkaita ei saa siirtää kesärenkaiksi, koska niiden pito kuivalla tai märällä asfaltilla on kesärenkaita huomattavasti huonompi.

Keikkatyöläisen palkkaaminen on työllisyysteko

Keikkatyö on hyvä tapa työllistää ja työllistyä. Keikkatyötä ostava kantaa kortensa kekoon Suomen työllisyyden eteen.

Keikkatyön tekeminen ja tarjoaminen on nyt tehty erityisen helpoksi Oikotie Keikkatyöt -palvelussa. Siellä keikkatyöntekijä voi kertoa osaamisestaan, hakea työtä ja keikkatyötä tarjoava voi etsiä osaajia tai ilmoittaa keikkatyöpaikasta. Kokeile!

Oikotie Keikkatyöt -palvelun kautta palkatun tekijän vakuutukset ovat kunnossa. Muistathan, että pimeätä työtä tekevän vahinkoja ei korvata.

Näin löydät keikkatyöntekijän

Voit ottaa keikkatyöntekijän helposti ja riskittömästi avuksesi erilaisiin kodin töihin. Renkaanvaihto, siivoukset, lastenhoito, kodin remontointi ja rakennustyöt - kaikkiin löytyy osaaja täältä!

 

Lisää uusi kommentti