Miten digitalisaatio muuttaa työnhakua? Millaista osaamista tarvitaan lähitulevaisuudessa? Kuinka työntekijä ja työnantaja kohtaavat työn murroksessa? Miten tekoälyä voi hyödyntää oman työelämän ja osaamisen rakentamisessa? Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia SuomiAreena –tapahtumassa Porissa 16.-20.7.2018.

SuoraTyö osallistuu 16.–20.7.2018 Porissa järjestettävään SuomiAreena-tapahtumaan yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Teollisuusliiton kanssa. 

#KelpaankoMinä – tarvitaanko työelämässä Tinderiä? 

SuoraTyö, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Teollisuusliitto järjestävät torstaina 19.7. Klo 11.30-12.30 yhteisen #KelpaankoMinä – tarvitaanko työelämässä Tinderiä? -keskustelutilaisuuden Porin SuomiAreenan BePOP-lavalla, osoitteessa Yrjönkatu 22.

Keskustelun aiheena ovat työnhaun, rekrytoinnin ja osaamisen haasteet työn murroksessa. Paneelissa pohditaan muun muassa, kuinka työn osaaja ja työnantaja kohtaavat, miten digitalisaatio muuttaa työnhakua sekä millaista osaamista tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. SuoraTyön toimitusjohtaja Jani Laatikainen on mukana keskustelussa. 

– Työelämän nopean muutoksen keskellä on tärkeää huolehtia työntekijöiden osaamisesta ja työelämän turvaverkoista. Olemme SuoraTyö-alustallamme huolehtineet siitä, ettei keikkatyön yleistyessä tekijä jää tyhjän päälle, Jani Laatikainen sanoo.

Metropoliaa edustaa ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola ja Teollisuusliittoa puheenjohtaja Riku Aalto. Keskustelun juontaa MTV:n uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papunen. 

Millaista on työnhaku vuonna 2030?

Keskustelua virittämään on tuotettu kolme videota:

Työnhakija Tuula

https://youtu.be/Kiid4UviYeE

Työnantaja Timo

https://youtu.be/DS7rx9PuKlM

Tekoälyfirma HeadAIn Harri Ketamo

https://youtu.be/0XynBvMhhmM

Työelämän murroksessa, työn pirstaloituminen edellyttää erilaisia taitoja ja osaamista. Kasvava osa työstä tehdään tulevaisuudessa keikkatyösuhteissa. Erityisesti oman osaamisen esilletuonti, sekä työn ja osaamisen kohtaaminen ovat asioita, joissa tekoälylle asetetaan suuria odotuksia. 

SuoraTyö.fi-palvelussa työntekijä on aina palkansaaja ja siten työttömyysturvan, sosiaalivakuutusten, työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen sekä eläketurvan piirissä. Lisäksi palveluun on integroitu lukuisia työehtosopimuksia, jolloin työnteettäjä tietää aina toimivansa oikein ja vastuullisesti.

Tule mukaan!

Seuraa ja osallistu keskusteluun SuoraTyön some-kanavilla sekä tunnisteella #kelpaankominä

Kerro osallistumisestasi Facebookissa #KelpaankoMinä -tapahtumasivulla

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään vuosittain heinäkuussa Porissa. SuomiAreenalla keskustellaan suomalaisesta yhteiskunnasta rennosti kesäisissä tunnelmissa. Tilaisuudet ovat kaikille kävijöille avoimia ja ilmaisia. Viikkoon mahtuu paljon muutakin kuin pelkkää keskustelua: musiikkia, urheilua, liikuntaa, näytelmiä. Vuonna 2017 tapahtumaan osallistui 74 000 kävijää yli 170 tilaisuuteen.

Pori Jazzin ja Porin Asuntomessujen kanssa samaan aikaan järjestettävän tapahtuman teemoja ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus. SuomiAreenan mediakumppani on MTV, joten SuomiAreenan sisällöt näkyvät laajasti suorana MTV:llä ja Katsomossa.

SuoraTyö Oy
SuoraTyö on vuonna 2011 perustettu yhtiö, joka ainoana Suomessa tarjoaa kotitalouksille sekä yrityksille ja muille organisaatioille koko työsuhteen hallinnoinnin digitaalisesti. Yhdellä maksulla työnantaja hoitaa työnantajan velvoitteensa. SuoraTyön alustan kautta maksettiin vuonna 2017 palkat yli 3,5 miljoonasta työtunnista. Kuluvana vuonna arvioidaan viiden miljoonan työtunnin rajan rikkoutuvan. Noin 200 kuntaa Suomessa käyttää SuoraTyön palvelua vammaisten henkilökohtaisen avun järjestämiseen. Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen omistaa SuoraTyö Oy:stä 20 prosenttia.

Lisää uusi kommentti