Organisaatioiden osaaminen ei tulevaisuudessa rajoitu enää talon sisälle ja vakituisiin työsuhteisiin. Keikkatyöläisiä tarvitaan.

Konsulttipalveluja henkilöstöjohtamiseen tarjoavan Wise Consultingin maajohtaja Heidi Öllerin ihmettelee, miten huonosti yritykset ovat varautuneet epätyypillisten työsuhteiden yleistymiseen, vaikka kilpailu osaajista on kovaa.

Hän viittaa konsulttiyritys Deloitten maaliskuussa 2018 julkaisemaan Global Human Capital Trends 2018 -raporttiin, jonka mukaan vain 42 prosenttia kyselyyn vastanneista organisaatioista työllisti pääosin palkkatyöntekijöitä.

Vain 16 % yrityksistä miettinyt epätyypillisiä työsuhteita

Deloitten raportissa kolmasosa organisaatioista odottaa epätyypillisten työsuhteiden rajua kasvua, mutta vain 16 prosenttia on miettinyt omia käytäntöjään niiden ympärillä.

Yrityksissä ei ole mietitty, saavatko esimerkiksi konsultit perehdytyksen työhönsä ja miten he edustavat yrityksen arvoja ja tekemisen tapoja. Samalla yritysten kannattaisi pohtia, miten keikkatyöläisiä palkitaan ja miten heidän taitojaan voidaan käyttää ja kehittää enemmän.

Heidi Öller ennustaa, että tulevaisuuden organisaatiot ovat pikemminkin verkostoja sen sijaan, että osaaminen rajoittuisi talon sisälle vakituisiin työsuhteisiin. Keikkatyöntekijä toimii samalla myös organisaation brändi- ja työntekijälähettiläänä. Tämän vuoksi keikkatyöntekijän tulee tuntea organisaation arvot ja työkulttuuri. Hänet pitää huomioida myös yrityksen sisäisessä viestinnässä.

 

Heidi Öllerin edustama Wise Consulting kuuluu ruotsalaiseen Wise Groupiin.       

Lähde: Verkkouutiset.fi

Lisää uusi kommentti