Keikkaluontoiselle työlle ja vuokratyölle on selvästi kysyntää. Työvoimapulan laajentuessa myös eri henkilöstöpalvelujen kysyntä entisestään kasvaa.

Keikkatyö nostaa päätään yhä edelleen yksittäisen henkilön työllistäjänä. Kansan kielessä puhutaan usein vuokratyöfirmoista, vaikka alan yritykset tuottavat myös muita rekrytointipalveluja työvoimaa tarvitseville yrityksille.

Toiminta on laajentunut voimakkaasti koko maassa viime vuosina. Kehitys osoittaa, että henkilöstöpalveluille onkin ollut tarvetta. Alalla toimii jo tuhatkunta yritystä, joista yli puolet vakiintuneemmin. Näiden palveluksessa on yli 100 000 henkilöä useilla eri aloilla teollisuudesta ja kiinteistöjen huoltotehtävistä kauppaan sekä majoitus- ja ravintolatoimintaan.

Työtä etsivät henkilöt tarjoavat vuokrafirmojen kautta joko osa-aikaista tai kokoaikaista työvoimaa. Vastaavasti yritykset ja julkisen puolen toimijat pyrkivät saamaan väliaikaista tai pysyvämpää henkilöstöä  vaihteleviin tarpeisiinsa.

Opiskelijat haluavat osa-aikaista työtä 

Osa-aikaista työtä myös halutaan. Moni opiskelija ei edes pystyisi ottamaan vastaan kokoaikaista työtä. Jotkut yritykset saattavat pitää samoja työntekijöitä jopa vuosia vuokratyösuhteessa.

Toisaalta monet yritykset käyttävät vuokrafirmoja rekrytoinnin apuna siten, että taitaviksi ja ahkeriksi todetut työntekijät pyritään palkkaamaan vakituisesti. Työntekijät ovat ikään kuin koeajalla vuokra-aikanaan. Samalla voidaan välttyä ns. rekrytointiriskeiltä. 

Lähde: Kainuun Sanomat

Kommentit

victoria

Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaa laskuja, ostaa talon, refinansiota tai rakentaa uuden yrityksen, henkilökohtaisen lainan, ostaa auton? jne. ota yhteyttä tunnettuun lainanantajaan pelkäämättä menetettyä. Tarjoamme lainaa lainoille, jotka tarvitsevat rahoitusta 3%: n korolla. ota meihin yhteyttä tänään laina-palvelun nopeasta ja kätevästä lainaamisesta.   ota yhteyttä jompaankumpaan seuraavista yksityiskohdista. Sähköposti: financial_creditloan@outlook.com

Lisää uusi kommentti