Keikkatyö on yksi tapa työllistyä. Keikkatyötä ostava kantaa kortensa kekoon Suomen työllisyyden eteen. Keikkatyön tekeminen ja tarjoaminen on tehty nyt erityisen helpoksi, kun Oikotie Työpaikat -sivustolta löytyy oma Keikkatyöt-osionsa. Siellä keikkatyöntekijä voi kertoa osaamisestaan, hakea työtä ja keikkatyötä tarjoava voi etsiä osaajia tai ilmoittaa keikkatyöpaikasta. Joko olet kokeillut?

Ikkunanpesu on suosituin keikkatyö

Kysyimme Oikotie Työpaikkojen Facebookissa, millaisia keikkatöitä ihmiset mieluiten teettäisivät. Ikkunapesu nousi kirkkaimmaksi ykköseksi. Ei ihme, sillä kukapa meistä ei kaipaa silloin tällöin apua arkeen? Keväisin harmittaa, kun ikkunoista ei näe kunnolla edes läpi ja koko huushollin yleisilme vaikuttaa nuhruiselta. Kun ikkunat pesee itse, niihin jää usein raitoja, lattialle ja huonekaluihin lentää roiskeita jne.

Vinkkejä satelee sieltä täältä: suojaa huonekalut ja raamit, imuroi pöly ensin, siirry ulkoa sisälle päin, käytä oikeita aineita (tästäkin on yhtä montaa koulukuntaa kuin on pesijääkin: yleispesuaine, tiskiaine tai ikkunanpesuaine - mikä on paras?) Lisäksi vielä käytä lastaa oikein: tasaiset vedot reunasta reunaan, pysty- tai vaakavedot, vaihda pesuvesi usein ja pyyhi vielä lopuksi sanomalehtimytyllä aikaansaamasi raidat. Hermoja raastavaa hommaa! 

Kirkkaat ja laadukkaasti pestyt ikkunat kuitenkin houkuttelevat ja yhä useampi kääntyykin keikkatyöläisen apuun. 33% kyselyyn vastaajista teettäisi ikkunapesun mieluiten keikkatyöläisellä. Työn teettäjät, vaikkapa juuri ikkunapesun tilaajat, arvostavat varmasti ajan ja hermojen säästämisen lisäksi turvallisuuden tunnetta.

Keikkatyöt-palvelun kautta palkatun tekijän vakuutukset ovat kunnossa. Muistathan, että pimeän työn tekijän vahinkoja ei korvata. Hyvä puoli sekin, ettei kenellekään jää palvelusta velkaa, vaan voit nauttia putipuhtaista, kirkkaista ikkunoistasi hyvällä omalla tunnolla!

Miten löydän keikkatyöntekijän?

Voit ottaa keikkatyöntekijän helposti ja riskittömästi avuksesi erilaisiin kodin töihin. Ikkunanpesut, siivoukset, lastenhoito, nurmikon leikkaus ja rakennustyöt - kaikkiin löytyy osaaja täältä!

Oikotie Työpaikkojen Keikkatyö -osiossa voit ilmoittautua keikkatyönhakijaksi tai ilmoittaa lyhyestäkin työtehtävästä kotona tai yrityksessä. Tutustu palveluun tästä

Facebook-kyselyn vastaukset jakautuivat näihin kategorioihin:

Keikkatyötä kommentoitiin kyselyn yhteydessä yhteensä 314 kertaa.            

 

Lähde: Oikotie Työpaikat Keikkatyö Facebook-kysely

Lisää uusi kommentti