Keskustelu vuoden 2018 alusta voimaan tulleesta työttömyysturvan aktiivimallista on käynyt vilkkaana. Pää puheenaiheena ovat tähän asti olleet työntekijät. Oikotiellä halutaan korostaa myös työn teettäjien tärkeää roolia.

– Aktiivimalli voi toimia vain, jos työpaikkoja on tarjolla riittävästi. Esimerkiksi keikkaluontoiset työpaikkailmoitukset ovat hajaantuneet useisiin eri kanaviin, jolloin niiden löytäminen on voinut olla työnhakijalle vaikeaa, Oikotie Työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaa sanoo.

– Vuoden alusta voimaan tullut työllistämisen aktiivimallin sanotaan tuottavan 5 000 – 12 000 henkilötyövuotta. Uusi työ syntyy keikkatöinä ennen kaikkea mikroyrityksiin ja kotitalouksiin. Työllisyyden kasvattaminen edellyttää aktivoitumista niin työn tarjoajilta kuin sen etsijöiltäkin, SuoraTyön toimitusjohtaja Jani Laatikainen toteaa.

Oikotie onkin vastannut tarpeeseen ja lähti yhdessä SuoraTyön kanssa kehittämään uutta keikkatyöläisille ja työllistäjille suunnattua kohtaamispaikkaa Oikotie Keikkatyöt -palvelua, joka julkaistiin viime vuonna.

Työnantajien aktivointia tarvitaan

Työnantajien aktivointi on tärkeää, sillä työnhakijat ovat jo aktiivisia – Oikotie Keikkatyöt -palveluun on profiilinsa luonut reilussa puolessa vuodessa jo 2000 keikkatöistä kiinnostunutta työnhakijaa.

– Työmarkkinat ovat murroksessa. Ansainta rakennetaan yhä useammin erilaisista tulovirroista. Hyvinvointiyhteiskuntamme tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että otamme muutoksen kiinni ja hyppäämme aallonharjalle, Laatikainen muistuttaa.

– Keikkaluontoinen työ on kovassa kasvussa, mutta kunnollista markkinapaikkaa tällaiselle työlle ei ole aiemmin ollut. Tavoitteenamme on tarjota sekä työntekijöille että työn teettäjille luotettava alusta, jossa voidaan hoitaa niin työnhaku, palkkaus kuin palkanmaksukin. Haluamme merkittävästi lisätä keikkatyön määrää palvelumme avulla, Pihlajamaa kertoo.

Myös työllistämistä on aika miettiä aivan uudella tavalla. Erityisesti kotitalouksia rohkaistaan nyt tarjoamaan aktiivisemmin töitä työtä kaipaaville.

– Kotitaloudet voivat työllistää arkisiin keikkatöihin, kuten lastenhoitoon, pieniin remontteihin, lumenluontiin tai vaikkapa pihan hiekoitukseen, Pihlajamaa kannustaa.

Tutustu Oikotie Keikkatyöt -palveluun ja lisää oma ilmoituksesi

Kommentit

Hassan Molly

Hei, tarvitset kiireellistä rahoitusta kotisi, henkilökohtaisen, kaupallisen, liiketoiminnan tai minkä tahansa lainan lainaksi, ystävällisesti ota yhteyttä herra Gonzalez ja hänen miessi sähköpostiisi osoitteessa gonzalezandresloan@gmail.com

Jaden Steven

Olen yksityinen lainanantaja ja sijoittaja, tarvitsetko legit, rehellinen, hyvämaineinen ja nopea laina? Voin auttaa sinua 100-prosenttisella takuuhuollolla, tarjoan yrityksille ja yksittäisille lainoille, lisäksi myös rahoitamme kaikenlaisia hankkeita. Lisätietoja saat osoitteesta: Js.loans2000@gmail.com tai Whatsapp +1 (518) 601-1639

Dobbs

Onko sinulla mitään taloudellisia vaikeuksia? JOS KYLLÄ! Ota yhteyttä Dobbs Finance and Mortgages Limitedin pienten ja suurten lainojen määrään. Tarjoamme kaikenlaisia lainaehtoja, jotka täyttävät rahoitustarpeet alhaisella 2 prosentin korolla. Ota meihin yhteyttä tänään sähköpostilla: dobbsfinance@yahoo.com ja työskentelet kanssamme on hyvä kokemus. +17816567138 luotto on avoin kaikille kansalaisuudesta riippumatta. Whatsapp: +17816567138 Ota yhteyttä sähköpostitse: dobbsfinance@yahoo.com

Lisää uusi kommentti