Lähihoitaja, oppisopimuskoulutus, ikäihmisten pal, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 2.12.2024
  • Hae viimeistään 7.1.2025
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Kaipaatko ihmisläheistä ja merkittävää työtä? Etsitkö alaa, jolla on hyvät työllistymismahdollisuudet? Haluatko tehdä töitä samalla kun opiskelet itsellesi tutkinnon?

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde hakee 14 työntekijää opiskelemaan oppisopimuskoulutuksella sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (tutkintonimike lähihoitaja). Koulutuksen järjestäjänä toimii Koulutuskuntayhtymä OSAO (Oulu Kontinkangas ja Pudasjärvi) ja Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Koulutuskeskus JEDU (Oulainen). Opetus järjestetään monimuoto-opetuksena (etäopetus ja lähipäivät).

Oppisopimuskoulutettavat suuntautuvat Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalalle. Työ on vuorotyötä.
Oppisopimustyöpaikat sijoittuvat kotihoidon sekä ympärivuorokautisen asumisen yksiköihin Taivalkoski, Ylivieska, Nivala, Liminka, Pyhäjärvi, Pyhäntä ja Kempele. Kerrothan hakiessasi miltä alueelta haet paikkaa.

Oppisopimusopiskelijana olet Pohteen työntekijä ja saat työstäsi SOTE-sopimuksen mukaista palkkaa. Työpaikalla tapahtuvaa oppimistasi ohjaa vastuullinen työpaikkaohjaaja, saat tukea opintoihisi myös OSAOn tai JEDUn opettajilta. Oppisopimuskoulutuksessa osaamista hankitaan pääasiallisesti käytännön työtehtävissä työpaikalla. Työelämässä oppimisen lisäksi oppisopimusopintoihin sisältyy myös lähiopetusta OSAOssa ja JEDUssa sekä ohjattua opiskelua verkko-oppimisympäristössä.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (lähihoitaja)

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Oppisopimuskoulutuksen kesto on noin 2-2,5 vuotta. Koulutuksen kestoon vaikuttaa opiskelijan aiempi osaaminen.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto antaa laajat perusvalmiudet useisiin eri tehtäviin. Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalan lähihoitajan työt voivat sijoittua esimerkiksi kotiin annettaviin palveluihin, ympärivuorokautiseen asumiseen, vanhusten päivätoimintaan, sairaaloihin tai alan järjestöihin ja yhdistyksiin. Lähihoitaja voi työskennellä esimerkiksi ikääntyneiden ja muistisairaiden tukeen, ohjaukseen ja hoitoon liittyvissä tehtävissä.

Hakeminen ja valinta

Hakeminen tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella. Haastateltavat valitaan hakemuksen ja hakulomakkeelle kirjoitetun motivaatiokirjeen pohjalta. Tarpeen mukaan käytetään muita soveltuvuutta arvioivia menetelmiä.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Arviointi sisältää kirjallisen ja suullisen osion. Kielitaidon arviointiin tulee erillinen kutsu sähköpostilla. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa kielitaitotasosuositus on B.1.1.

Mikäli hakija ei osallistu kielitaidon arviointiin, häntä ei voida huomioida valinnassa. Mikäli kielitaidon arvioinnissa todetaan, että hakijan kielitaito ei ole riittävä, häntä ei voida huomioida valinnassa.

Tähän koulutukseen on terveydentilavaatimuksia. Lisätietoja löydät alla olevasta linkistä.

https://opintopolku.fi/konfo/fi/sivu/hakijan-terveys-ja-toimintakyky#terveydelliset-vaatimukset-terveys--ja-hyvinvointialalla

Haastattelut pidetään vk:lla 4 ja 5. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta vk:lla 6.
Työn aloitusajankohta sovitaan valittavan kanssa erikseen.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/629837/fi_FI