Rekrykoulutus: Laivaputki- ja koneasentaja, Meyer Turku Oy
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 23.10.2024
  • Hae viimeistään 5.12.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Haluatko työskennellä maailman upeimpien risteilyalusten parissa? Tule osaksi yhtä maailman vahvinta laivanrakennustiimiä!

Meyer Turku on yksi maailman suurimmista ja moderneimmista telakoista. Rakennamme maailman uudenaikaisimpia ja ympäristöystävällisimpiä risteilyaluksia, autolauttoja ja erikoisaluksia. Tilauskantamme ulottuu vuoteen 2027.
Meyer Turku Oy toimii Turun telakalla, jossa on rakennettu laivoja vuodesta 1737 alkaen. Meyer Turku Oy:n tytäryhtiöitä ovat Piikkiössä sijaitseva hyttitehdas Piikkio Works Oy, kokonaistoimituksia laivojen yleisiin tiloihin tarjoava Shipbuilding Completion Oy sekä Raumalla sijaitseva laivanrakennus- ja offshore-alan suunnitteluyritys ENG'nD Oy.

Meyerin telakalla suunnitellaan ja rakennetaan maailman edistyksellisimpiä risteilyaluksia ja matkustaja-autolauttoja, jotka räätälöidään vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin - ja ylittämään korkeimmatkin odotukset. Maailmanlaajuisesti tunnettua ja arvostettua perheyritystä johdetaan jo seitsemännessä polvessa.

Koulutus
Meyer Turun Oy:n Laivanrakennusoppilaitos kouluttaa Turussa kuuden kuukauden työvoimakoulutuksena putki- ja koneasentajia telakalle. Koulutuksen aikana tutuksi tulevat mm. aluevarustelutyöt, koneasennukset, käyttöönotot, putkistojen koeponnistukset, putkihitsaus ja piirustusten luku sekä perustyövaiheiden harjoittelua oppilaitoksen harjoituspajoilla ja työharjoittelua kone - ja kansivarustelussa.

Koulutuksen hyväksytysti suorittaneilla on mahdollisuus työllistyä putki- ja koneasentajan töihin telakalle. Koulutusaika 3.2.2025-1.9.2025.

Lisätiedot
Odotamme sinulta hyvää työasennetta ja innostunutta otetta oppia uutta. Laivanrakentajalla tulee olla hyvät kädentaidot ja kiinnostusta tekemäänsä työtä kohtaan. Tarkkuus ja huolellisuus ovat laivanrakentajan perusominaisuuksia.

Metallialan tai talotekniikan koulutus ja työkokemus kuten myös kokemus muusta käsillä tehtävästä tarkkuutta vaativasta työstä ovat eduksi. Edellytämme hakijalta hyvää suomen kielen taitoa.

Koulutus on työvoimakoulutusta eli hakijan tulee olla työtön tai työttömyysuhan alainen esim. lomautus tai YT-neuvottelut. Kutsumme hakijat haastatteluihin hakemusten perusteella, joten täytäthän hakemuksen huolella ja kerrothan siinä myös miksi haluat koulutukseen.

Kurssilla ja työssä selviytymisen edellytyksenä on hyvä terveys. Sairaudet, joissa voi esiintyä äkillisiä ja odottamattomia tajunnan tason laskuja tai tasapainon menettämisen mahdollisuus, ovat vaaratekijä telakkatyössä. Tällaisia sairauksia ovat muun muassa diabetes, epilepsia, Menieren tauti. Työskentely telakalla vaatii myös hyvän tuki- ja liikuntaelimistön kunnon ja sen jatkuvaa ylläpitoa.

Telakkatyössä työntekijä altistuu suojaimista huolimatta ilman epäpuhtauksille. Altistumista kemikaaleille ja pölylle tapahtuu myös ihon kautta. Tämän vuoksi hengityselinsairaudet, allergiat ja atopia voivat olla este telakalla työskentelemiseen.

Työhön tulevat sitoutuvat tarvittaessa tekemään vuorotöitä. Tämän vuoksi hakijalla ei voi olla sairauksia, jotka pahenevat vuorokausirytmin muutosten tai epäsäännöllisen ruokailun takia. Tällaisia sairauksia ovat muun muassa vaikeat unihäiriöt ja tulehdukselliset suolistosairaudet.

Työssä ja opiskelussa kohdataan psyykkisesti ja sosiaalisesti vaativia tilanteita, joten edellytyksenä on hyvä psyykkinen tasapaino. Ennen työn aloittamista on terveystarkastus, johon liittyy aina huumetestaus.

HAKIJALTA EDELLYTETÄÄN KOULU- JA TYÖHISTORIAN TÄYTTÄMISTÄ HAKEMUKSEEN HAKUKÄSITTELYN ETENEMISEKSI.

Linkki koulutushakuun: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/723702?searchPhrase=723702&&&announced=0&sort=1

Jos tulet valituksi koulutukseen, sovi työllistymissuunnitelmasi päivittämisestä työvoimaviranomaisen kanssa. Koulutus tulee lukea työllistymissuunnitelmassasi, jotta sinulle voidaan maksaa korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuutesi maksaja.

Lisätietoja koulutuksesta antaa arkisin 8:00 - 15:30 Meyer Turku Oy:n koulutussuunnittelija Marjatta Kouvo 010 670 6264 tai rehtori Vesa Eskonen p. 010 670 6445.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, työvoimaviranomainen selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Hae työpaikkaa osoitteesta