Tienpidon asiantuntija, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten sekä työ- ja eli
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 15.10.2024
  • Hae viimeistään 30.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Tehtävä sisältää sekä liikenneturvallisuus- että yksityistietehtäviä.
Liikenneturvallisuustehtävissä pääset työskentelemään laaja-alaisesti osana tienpitoprosessia aina maanteiden esisuunnittelusta kunnossapitoon tiiviissä yhteistyössä eri asiantuntijoiden kanssa niin Keski-Suomen ELY-keskuksen sisällä kuin eri sidosryhmien, kuten Poliisin, Liikenneturvan, kuntien, Keski-Suomen liiton, Väyläviraston sekä Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin kanssa.

Myös yksityistietehtävät sisältävät laaja-alaista yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Yksityisteiden valtionavustuksilla pyritään turvamaan tasa-arvoinen liikkuminen ja yksityistieverkon kunnon säilyttäminen pysyvän asutuksen sekä elinkeinoelämän tarvitsemilla teillä tiiviissä yhteistyössä tiekuntien, Keski-Suomen ELY-keskuksen asiantuntijoiden ja eri sidosryhmien kuten kuntien, Suomen Tieyhdistyksen, Maanmittauslaitoksen sekä Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin kanssa.

Liikenneturvallisuustehtävät muodostuvat seuraavista osa-alueista:
- vastuu Keski-Suomen liikenneturvallisuusyhteistyöstä ohjaten konsultin työtä sekä koordinoiden yhteistyötä eri viranomaisten kanssa
- vastuu liikenneturvallisuuden huomioon ottamisesta koko tienpitoprosessissa esisuunnittelusta kunnossapitoon, huomioiden liikenneturvallisuusvaikutukset sekä liikenneturvallisuuden tarpeet ja näkökulmat
- liikenteenohjaussuunnitelmien tarkistamiseen ja liikenteenohjausasioiden valmisteluun sekä nopeusrajoituspäätösten ja aloitteiden käsittelyyn osallistuminen.

Yksityistietehtävät muodostuvat seuraavista osa-alueista:
- vastuu yksityistieavustustoiminnan asiakkaiden neuvonnasta, tiedottamisesta
- vastuu avustuspäätösesitysten valmistelusta ja esittelystä sekä dokumentoinnin käsittelystä Yleisessä avustusjärjestelmässä (YA-järjestelmä)
- vastuu avustuskohteiden toteutuksen tarkastuksista. Tarvittaessa tarkastuskäynnit paikan päällä käynti hankekohteessa
- osallistuminen yhteistyöhön muiden kollegoiden ja sidosryhmien kanssa, kuten yksityistieasioita koskevat palaverit ja paikan päällä järjestettävät tilaisuudet

Tehtävän toimialueena on Keski-Suomi ja tehtävän sijoituspaikka on Jyväskylä. Tehtävät jakautuvat noin 60 % liikenneturvallisuustehtäviin ja 40 % yksityistietehtäviin.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://valtiolle.fi/tyoavain/7910/fi_FI