Sosiaaliohjaaja, perhesosiaalityö, Lohja, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 15.10.2024
  • Hae viimeistään 28.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Lohjan perhesosiaalityössä työskentelee 4 sosiaalityöntekijää, 5 sosiaaliohjaajaa, perhetyöntekijä, 6 lapsiperheiden kotipalvelutyöntekijää, johtava sosiaalityöntekijä ja johtava sosiaaliohjaaja. Tiimin vuorovaikutus on lämminhenkistä ja asiantuntevaa, kollegiaalinen tuki on vahvaa. Asiakastyön keskiössä on työn reflektointi ja asiakkaan osallisuus.

Perhesosiaalityön suunnitelmallisessa työssä sosiaaliohjaajana arvioit asiakkaan palveluntarvetta, toimit omatyöntekijänä, järjestät asiakkaalle tarvittavia palveluja ja työskentelet osana verkostoa. Sosiaaliohjaajana vastaat sosiaalihuoltolainmukaisesta palvelutarpeen arviosta, asiakassuunnitelman laadinnasta sekä päätösten teosta. Sosiaaliohjaajan työnkuvaa kehitetään Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella edelleen, mm. tutkien perhetyön rajapintaa. Sosiaaliohjaajan asiakkaana ovat sosiaalihuoltolain mukaiset tukea tarvitsevat lapset perheineen. Työtä ohjaavana viitekehyksenä toimivat mm. systeemisen työotteen periaatteet ja BBIC - Lapsikeskeinen lapsen tilanteen arviointimalli.

Tässä vakituisessa virassa työnkuvaasi kuuluu aluksi myös Lapset SIB - hankkeessa olevien lasten omatyöntekijyys sekä uusien hakemusten vastaanotto, palvelutarpeen arvio ja päätöksen teko. Sosiaaliohjaajana osallistut viikottaisiin SIB - tiimeihin. SIB tiimissä saat vankan tuen asiakastyöhön, yhteistyökumppaneinasi ovat SOS-Lapsikylän perhekumppanit. Lisätietoa hankkeesta saat: https://www.lskl.fi/hankkeet/lapset-sib/.

Sosiaaliohjaajana toteutat työtä mm. etätapaamisilla, asiakkaan kotona ja verkostoissa. Työnkuvasi on monipuolinen ja saat olla mukana kehittämässä uutta. Myös kokenut osaaja oppii perhesosiaalityön sosiaaliohjaajana uutta. Työyhteisö on osaava ja toisiaan arvostava. Tarjoamme tueksesi säännöllisen työnohjauksen, erityisasiantuntijoiden konsultaatiomahdollisuudet, esihenkilöiden tuen sekä työterveyshuollon palveluja.

Toimipisteemme sijaitsee Lohjan keskustan ytimessä. Työyksikössämme on käytössä virka-auto, mutta oman auton käyttömahdollisuus ainakin ajoittain on eduksi pitkien välimatkojen vuoksi.

Perhesosiaalityössä on käytössä liukuva työaika klo 7-18 ja etätyömahdollisuus viikottain, huomioiden kuitenkin asiakastyön tarpeet. Sosiaaliohjaajat saavat sote-sopimuksen mukaisesti valita joutuisan ruokailun tai 30 min omalla ajalla olevan ruokatauon.

Työpaikan nimi ja osoite: Perhesosiaalityö Lohja, Laurinkatu 50, 08100 Lohja
Työaika: yleistyöaika 38h15min
Haettava tehtävä on virkasuhteinen.
Tehtävä on vakinainen

Kelpoisuusvaatimukset: Sosiaalihuollon ammattihenkilöstä annetun lain (817/2015) 8 §:n mukainen pätevyys.

Tehtävässä edellytetään lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvää asiantuntijuutta, perhekeskeistä/systeemistä työskentelyotetta, kriisitilanteissa toimimisen taitoa, hyviä vuorovaikutus-, ohjaus- ja yhteistyötaitoja, atk- ja dokumentoinnin osaamista sekä hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Muu kielitaito kuten englanti ja ruotsi katsotaan eduksi. Kyky reflektoida omaa työtä on ammatillisen kasvun ja laadukkaan asiakastyön näkökulmasta edellytys. Huomioithan myös, että hakijan on oltava Valviran laillistama sosionomi hakuajan puitteissa.

Virkaan/työsuhteeseen valituilta pyydetään satunnaisesti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen päihdeohjelman mukaista huumausainetodistusta. Lisäksi tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote.

Meillä menestyy työntekijä, jolla on jo kokemusta sosiaalialalta ja joka pystyy organisoimaan omaa työtään ja hallitsemaan laajoja kokonaisuuksia sekä nauttii itsenäisestä työotteesta. Arvostamme kehittämismyönteisyyttä. Toivomme sinulta mahdollisuutta tehdä kerran viikossa asiakaskäynti, joka alkaa klo 16-17.

Työntekijöiden hyvinvointi on meille tärkeää ja haluamme tarjota monipuolisia etuja henkilöstöllemme. Saat käyttöösi vuodessa 200 €, jonka voit käyttää toiveidesi mukaan kulttuuri-, hyvinvointi-, liikunta- tai matkalippuetuuksiin. Lisäksi pääset kehittämään omaa osaamistasi Eduhousen ja Oppiportin maksuttomien verkkokoulutusten tarjonnan avulla.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/LUVN-04-471-24/fi_FI