Sosiaalityöntekijä, Lastensuojelun sosiaalityö, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 15.10.2024
  • Hae viimeistään 25.10.2024
  • Palkkaus: 4314,16€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Lastensuojelun sosiaalityössä saat tehdä työtä, jolla on merkitystä. Sinulla on mahdollisuus työskennellä itsenäisesti, mutta tarvittaessa myös parin kanssa. Työn tukena tarjoamme säännöllisen tiimityönohjauksen ja lähiesihenkilön henkilökohtaisen konsultaation. Käytettävissäsi on myös toimialan juridinen tuki.

Tehtävä sopii sinulle, jos nautit pitkäjänteisestä työskentelystä asiakkaiden kanssa. Sinua kiinnostaa asiakkaiden tilanteisiin erilaisten ratkaisujen etsiminen yhdessä asiakkaan ja verkostojen kanssa.

Toimit asiakkaana olevien lasten asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä. Työ pohjautuu asiakassuunnitelmaan. Tehtäviisi kuuluu avohuollon tukitoimien suunnittelu, toteutus ja arviointi yhdessä asiakkaan kanssa. Lisäksi vastaat kiireellisten sijoitusten valmistelusta ja toteuttamisesta sekä huostaanottojen ja sijoitusten valmistelusta. Asiakkaanasi on myös huostaanotettuja lapsia, joiden asioissa teet yhteistyötä vanhempien, laitosten ja sijaisperheiden kanssa sekä tapaat säännöllisesti asiakaslapsiasi.

Malmin lastensuojelussa on kolme tiimiä, joissa on 5-7 sosiaalityöntekijää ja kolme johtavaa sosiaalityöntekijää. Asiakasmäärät vaihtelevat, tällä hetkellä meillä on alle 30 asiakasta sosiaalityöntekijää kohden. Tiimissämme tehdään paljon parityötä, tuemme toisiamme ja meillä on hyvä henki.

Haemme sosiaalityöntekijää virkavapaan sijaisuuteen ajalle 4.11.2024-26.6.2025 tai sopimuksen mukaan.

Siirrymme Helsingissä vähitellen perhekeskustoimintamalliin, jossa asiakkaalla on mahdollisuus saada palvelua tarvittaessa myös virka-ajan ulkopuolella. Malmin lastensuojelun toimipiste sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella. Työskentelytilamme mahdollistavat rauhallisen työskentelyn, sosiaalityöntekijöillä on lähes pääsääntöisesti omat työhuoneet.

Monipuolinen tehtäväkenttämme tarjoaa hyvän mahdollisuuden kehittyä lastensuojelun ammattilaisena. Tarjoamme sinulle monipuoliset koulutusmahdollisuudet ja henkilöstöedut. Työajan joustojen avulla sinulla on mahdollisuus sovittaa yhteen vapaa-aikasi ja perhe-elämäsi työn kanssa.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus ja Valviran ammattihenkilölaillistus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi henkilöllä, joka suorittaa sosiaalityöntekijän tutkintoon johtavaa koulutusta ja on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Lisäksi edellytämme hyviä vuorovaikutustaitoja.

Luemme eduksi lastensuojelun sosiaalityön kokemuksen.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-01-671-24