Kirjastovirkailija, Kirjastopalvelut, Oulun kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 7.10.2024
  • Hae viimeistään 21.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden kirjastopalveluihin haetaan KIRJASTOVIRKAILIJAA eteläiselle alueelle ja kirjastoautopalveluihin 11.11.2024 alkaen.

Kirjastovirkailijan tehtäviin kuuluvat asiakaspalvelutehtävät, asiakkaiden opastaminen kirjaston, verkkopalveluiden sekä tarjolla olevien laitteiden käytössä. Tehtäviin kuuluvat myös tiedonhaku, aineiston esittely ja suosittelu sekä aineiston järjestyksestä huolehtiminen ja kokoelmatyö. Kirjastovirkailija osallistuu myös satutuntien pitämiseen, kirjavinkkauksiin ja kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetukseen sekä tapahtumien järjestämiseen. Työtehtävä painottuu lastenkirjastotyöhön. Kirjastovirkailija osallistuu Oulun kaupunginkirjaston tiimityöhön. Työhön sisältyy säännöllistä ilta- ja lauantaityötä.

Eteläisellä alueella sijaitsevat Oulunsalon aluekirjasto, Kaakkurin, Kaukovainion ja Maikkulan kirjastot. Kirjastoautopalveluihin kuuluu kaksi kirjastoautoa. Tehtävä sijoittuu pääosin Kaukovainion kirjastoon ja kirjastoautopalveluihin. Töitä tehdään aamu- ja iltavuorossa maanantaista perjantaihin ja aluekirjastossa myös lauantaisin. Alueen kirjastoista osa toimii myös omatoimikirjastona.

Kelpoisuusvaatimuksena on ammatillinen perustutkinto, johon sisältyvät tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 35 opintoviikon/60 opintopisteen kirjasto- ja informaatioalan opinnot tai tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto.

Hakijalta edellytetään hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, joustavuutta, oma-aloitteisuutta, vastuunottokykyä ja ratkaisuhakuisuutta. Hyvät asiakaspalvelutaidot katsotaan eduksi sekä innokkuus kirjastopalvelujen kehittämiseen kirjaston tavoitteiden mukaisesti.

Oulun kaupunki käyttää vakinaisissa tehtävissä kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Tehtävää haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella. Mikäli hakemusta ei ole mahdollista jättää sähköisesti, toimitetaan hakemus osoitteeseen Oulun kaupungin kirjaamo, PL 71, 90015 Oulun kaupunki, käyntiosoite Kansankatu 55 A. Hakemuksessa on mainittava tehtäväkohtainen diaarinumero OUKA/9382/2024. Hakemukset on toimitettava 21.10.2024 klo 15.00 mennessä.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/OUL-04-1224-24/fi_FI