Tampereen seurakuntayhtymän kehitysvammaistyön pa, Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 7.10.2024
  • Hae viimeistään 1.11.2024
  • Palkkaus: 3814,01€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Tässä on virka Sinulle, joka haluat työllistyä tärkeälle paikalle tekemään kehitysvammaistyötä, kehittämään työtä, vaikuttamaan ja vaikuttumaan pappina kohtaamiesi ihmisten kanssa.

Tässä tehtävässä saat toteuttaa ja kehittää Pirkanmaan alueen seurakuntien kehitysvammaistyötä yhteistyössä paikallisseurakuntien, Pirkanmaan hyvinvointialueen ja eri järjestöjen työntekijöiden kanssa. Työ toteutuu Pirhan kehitysvammahuollon tukikeskuksessa Nokian Pitkäniemessä ja Pirkanmaalla sijaitsevissa asumispalveluyksiköissä sekä paikallisseurakunnissa.

Tarjoamme sinulle toimivan työyhteisön Tampereen seurakuntayhtymän sairaalasielunhoidon yksikössä, johon virka hallinnollisesti sijoittuu. Työtovereinasi ja tukenasi ovat seitsemän sairaalasielunhoitajaa ja sairaalasielunhoidon johtaja. Lisäksi rinnallasi ovat työkavereina seurakuntayhtymän diakonia- ja yhteiskuntavastuun yksikön työntekijät ja paikallisseurakuntien työntekijät. Työantaja tarjoaa sinulle monipuoliset resurssit kehittää työtä ja kasvaa kehitysvammaistyön ammattilaisena, muun muassa hyvien koulutusmahdollisuuksien myötä.

Tampereen seurakuntayhtymä tarjoaa myös monipuolisesti työsuhde-etuja: saat lounasedun, liikunta- ja kulttuuriedun sekä laajan työterveyshuollon.

Virassa tehtäviisi kuuluu kehitysvammaisten rippikoulut ja niiden teologinen asiantuntijuus, rippikoululaisten ja perheiden kohtaaminen sekä rippikoulujen järjestäminen yhdessä seurakuntien kanssa. Lisäksi vastaat kirkkovuoden juhlapyhien jumalanpalvelusten ja hartauksien koordinoinnista ja toteuttamisesta seurakuntien alueella kohderyhmänä kehitysvammaiset ja heidän läheisensä. Kehität alueen kehitysvammaistyötä ja konsultoit ja tuet seurakuntien kehitysvammaistyötä tekeviä työntekijöitä.

Edellytämme virkaan valittavalta henkilöltä:
- Sairaalasielunhoidon erityiskoulutusta tai sitoutumista sen suorittamiseen.
- Kiinnostusta työskennellä kehitysvammaisten ja heidän läheistensä kanssa.
- Hyviä vuorovaikutus-, verkostoitumis- ja organisointitaitoja.
- Joustavuutta, oma-aloitteisuutta, kehittämishalua ja -kykyä, oman työn johtamisen taitoja.
- Papin perustyön vahvaa osaamista.
- Mahdollisuutta laaja-alaiseen liikkumiseen, koska viranhoito tapahtuu koko Pirkanmaan alueella.

Eduksi katsomme aiemman kokemuksen kehitysvammaistyöstä sekä suoritetut sielunhoito- ja pedagogiset opinnot.

Virkaan valitun tulee olla evankelis-luterilaisen kirkon pappi. Virassa vaaditaan suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Eduksi katsomme ymmärryksen selkokielestä ja tukiviittomien tai viittomakielen osaamisen sekä kuvien ammatillisen käytön. Virkaan valitun on esitettävä hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan sekä esitettävä rikosrekisterilain 6 §:n mukainen rikosrekisteriote. Virka täytetään 1.4.2025 lukien tai sopimuksen mukaan. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Viran palkkaus on KirVESTES:n yleisen palkkausjärjestelmän vaativuusryhmän 602 mukainen (3814,01 €/kk). Peruspalkan lisäksi maksetaan työkokemukseen perustuvaa kokemuslisää.

Tehtävään haetaan KirkkoRekry-palvelun sähköisellä hakulomakkeella 1.11.2024 klo 14.00 mennessä. Hakulomakkeelle liitetään kirkon nimikirjanote kehitysvammaistyön pastorin virkaa varten.

Hakijoiden tulee varautua mahdollisiin haastatteluihin. Alustava haastattelupäivä on 7.11. klo 16.00 alkaen. Rekrytoinnissa käytetään henkilöarviointia. Viranhoitomääräyksen antaa Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli.

Ohjeita verkkolomakkeen täyttämiseen antaa notaari Hannu Laukkonen: hannu.laukkonen@evl.fi tai 0400 926 730.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kirkkorekry.fi/tyoavain/2745/fi_FI