Sosiaalityöntekijä, toimi, lasten ja nuorten oike, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 4.10.2024
  • Hae viimeistään 28.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian yksikössä tutkitaan alle 18-vuotiaisiin kohdistuneita seksuaali- ja pahoinpitelyrikosepäilyjä. Tutkimukset ovat osa poliisin esitutkintaa ja tehdään poliisin, syyttäjän tai tuomioistuimen virka-apupyynnöstä. Yksikön tehtävänä on tuottaa puolueetonta tietoa rikosepäilyyn liittyen, jotta kaikkien asianosaisten oikeusturva toteutuisi mahdollisimman hyvin. Yksikkö tarjoaa myös koulutusta ja konsultaatiota lapsiin kohdistuneisiin väkivaltaepäilyihin liittyen muille ammattilaisille. Yksikössä työskentelee sosiaalityöntekijöiden lisäksi psykologeja, lastenpsykiatri sekä osastonsihteeri.

Yksikön sosiaalityöntekijän tehtäviin kuuluu mm. rikosepäilyyn liittyvä tiedon hankinta, lapsen ja hänen perheensä edun huomioiminen rikosprosessissa, oikeuspsykologisten haastattelujen suunnittelu psykologin työparina, haastattelujen aikainen työskentely verkoston kanssa sekä muu viranomaisverkostojen kanssa tehtävä yhteistyö. Työhön sisältyy myös lausuntojen laatimista yhdessä muun työryhmän kanssa. Yksikössä teet työtä sekä moniammatillisen asiantuntijaryhmän jäsenenä, että itsenäisenä oman alasi asiantuntijana. Erityisosaamisen yksikön sosiaalityöntekijällä on sekä rikosprosessin että sosiaalihuollon toimintakenttien tunteminen.

Haastattelujen toteuttaminen edellyttää myös ajoittain matkustamista Oulun ulkopuolelle, joten ajokortti ja matkustusvalmius ovat tarpeellisia. Työnantaja tarjoaa hyvät koulutus- ja työnohjausmahdollisuudet. Työhön perehdytetään perusteellisesti, ja työryhmän jäsenten sekä kollegoiden tarjoama tuki on tiivistä.

Työtehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, joustavuutta, kehittämiskykyä, oma-aloitteista työotetta sekä hyvää kirjallista ilmaisukykyä. Lisäksi myös osaaminen sote-palvelujärjestelmästä on edellytys tehtävän menetykselliselle hoitamiselle. Eduksi katsomme kokemuksen lapsiperheiden kanssa tehtävästä sosiaalityöstä ja esitutkinnan aikaisesta työskentelystä.

Pohteella tarjoamme työntekijöillemme laajat henkilöstöedut, joihin kuuluvat mm. työterveyshuolto, vuosittainen liikunta-, kulttuuri-, työmatka- ja hyvinvointietu, tuki työsuhdepolkupyörään sekä työyhteisön tapahtumat ja virkistyspäivät.

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 7§ mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Toimeen valitun on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu ote rikosrekisteristä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Noudatamme työsuhteissa enintään 6 kuukauden koeaikaa.

Haastatteluun kutsuttavalta tarkistamme alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset. Työnhakijan tulee olla rekisteröityneenä Valviran ylläpitämään Suosikki-rekisteriin.

Henkilöstön rokotussuojan osalta noudatamme työn ja tartuntatautilain edellyttämää rokotussuojaa.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/622533/fi_FI