Ohjaaja, Toivopalvelut, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 1.10.2024
  • Hae viimeistään 22.10.2024
  • Palkkaus: 2875,84€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Hei sosiaalialan ammattilainen!

Tule meille työkaveriksi lastensuojelun ja perhesosiaalityön Toivopalveluun, joka on osa uutta 1.1.2024 aloittanutta Nuorten palvelut alayksikköä. Toivopalveluissa työskennellään rikoksilla, päihteillä ja käyttäytymisellä oireilevien nuorten ja perheiden parissa. Kehitämme Toivopalvelua ja Toivo sosiaalityötä lastensuojelun systeemisen työotteeseen. Kollegoinasi Toivopalvelussa toimivat 9 ohjaajaa ja 2 sairaanhoitajaa sekä esihenkilönäsi johtava ohjaaja. Teemme tiivistä yhteistyötä Toivo sosiaalityön kanssa, jossa työskentelee 18 sosiaalityöntekijää ja 3 johtavaa sosiaalityöntekijää.

Etsimme ohjaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen Toivopalveluihin.

Asiakastyössä keskeistä on nuoren muutostarpeen herättäminen, rikoksettoman ja päihteettömän elämäntavan motivointi sekä turvallisten käyttäytymismallien valmentaminen. Autat nuorta vahvistamaan sosiaalisia taitoja, omasta itsestä ja arjen asioista huolehtimista. Vahvistat työskentelylläsi lapsen/nuoren itsetuntoa, vahvuuksia ja voimavaroja sekä osallisuutta. Tuet nuorta kohti muutosta ja ongelmista selviytymistä yhdessä monialaisen verkoston kanssa.

Vahvistat vanhempien, huoltajien ja nuoren hoidosta ja kasvatuksesta vastaavien henkilöiden myönteistä vuorovaikutusta, kasvatuskykyä ja -sen tuomia mahdollisuuksia. Olet apuna tukemassa koulunkäyntiä ja harrastamista tai opiskeluun ohjaamista, ammatin- ja työnhakua. Työskentelyn tavoitteet perustuvat nuoren lastensuojelun asiakassuunnitelmaan ja tiiviiseen yhteistyöhön vastuusosiaalityöntekijän kanssa. Työskentely tapahtuu pääosin arkisin toimistotyöaikana, satunnaisesti ilta- ja viikonloppuaikaan.

Mielenkiintoisen ja monipuolisen tehtävän ohella tarjoamme jatkuvasti toimintaansa kehittävän ja turvallisen työyhteisön, jonka muotoutumiseen ja vahvuuksiin pääset omalta osaltasi vaikuttamaan. Mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi sinulla on loistavat koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi laajat koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä hyvät loma-, työmatka- ja lounasedut. Kaupungin työntekijänä voit hakea vuokra-asuntoa Auroranlinnalta, jonka asunnot ovat markkinatasoa edullisempia ja työntekijöidemme asuntohakemukset etusijalla.

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta ja hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa sekä liikunta- ja kulttuurietua 200 eurolla vuodessa.

Kelpoisuusehto:

Sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8§) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi, geronomi tai kuntoutuksen ohjaaja) tai terveydenhuollon ammattikorkeakoulututkinto (sairaanhoitaja) tai yhteisöpedagogi, tai aikaisempi sosiaali- ja terveysalan opistoasteinen tutkinto.

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin (pois lukien yhteisöpedagogi).

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja tyydyttävä ruotsin kielen suullinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Luemme eduksi:

- sosiaalialan koulutuksen
- aiemman työkokemuksen rikoksilla oireilevien nuorten parissa
- Kulttuurisensitiivinen työote ja muunkielisyys (esim. ruotsi, arabia, somalia)
- Osaamista käyttäytymisellä oireilevien nuorten motivoinnista ja kuntouttamisesta osana perheen kanssa tehtävää työtä
- Lastensuojelun avo- ja sijaishuollon tuntemus (yksilö- ja perhetyö)
- Päihde- ja mielenterveystyön valmiudet
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-01-648-24