Sosiaalityöntekijä, asumisen tuen palvelut, Espoo, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 1.10.2024
  • Hae viimeistään 16.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Etsimme joukkoomme sosiaalityöntekijää Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aikuisten sosiaalipalvelujen asumisen tuen palveluihin tekemään aikuisten sosiaalipalveluihin liittyviä valvontatehtäviä ja työskentelemään tuetun asumisen palvelujen asiakasohjauksen SAP-työhön. Tehtävänkuva on uusi ja työtehtävät muotoutuvat tarkemmin kehittämisen myötä. Tällä hetkellä toimisto sijaitsee Espoon keskuksessa. Osittainen etätyön tekeminen on mahdollista.

Palveluyksikössämme vastataan tällä hetkellä mm. aikuisten sosiaalipalvelujen tuetun asumisen SAP-asiakasohjaustoiminnasta ja tuotamme omana palvelutuotantona kriisi- ja hätämajoitusta sekä liikkuvaa tukipalvelua. Yksikössämme hoidetaan lisäksi tehtäviä asumispalvelujen ostopalvelujen hallintaan liittyen. Palveluyksikössä on hoidettu myös aikuisten sosiaalipalvelujen asumispalvelujen valvontatehtäviä.

Aikuisten sosiaalipalveluissa kehitetään palvelulinjan valvontatoimintaa keskittämällä valvontatehtäviä asumisen tuen palvelujen palveluyksikköön ja siellä nyt rekrytoitavalle sosiaalityöntekijälle. Tällä hetkellä on suunniteltu, että työajastasi valvontatehtäviin kuluu noin 50 %. Valvontatehtävissä saat tukea mm. valvonnan asiantuntijoilta. Tehtäviisi kuuluu esimerkiksi aikuisten sosiaalipalvelujen valvontaan liittyviä ohjaus- ja valvontakäyntejä sekä niiden raportointia. Käyntejä voi olla koko Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen alueella.

Sosiaalityöntekijänä toimit valvontatehtävien lisäksi tuetun asumisen SAP-prosessin erilaisissa tehtävissä yhdessä muun SAP-työryhmän (asunnottomien ja tuetun asumisen SAP-työryhmä) kanssa. Työtehtäviäsi ovat mm. jononhoitoa ja yhteydenpitoa palveluntuottajiin. Tarvittaessa työskentelet myös asiakkaiden verkostossa asiakkaan oman sosiaalityöntekijän tukena palveluvaihtoehtojen arvioinnin työstämisessä. Asiakasohjaukseen ohjautuu asiakkaiden tuetun asumisen palvelupyyntöjä asiakkaiden omilta sosiaalityöntekijöiltä. Asiakkaat ovat aikuisia, pääosin työikäisiä henkilöitä. Palvelujen piirissä voivat olla yksin elävät, pariskunnat tai lapsiperheet. Palveluyksikössä tuotetaan ja järjestetään asumispalveluja myös asunnottomille henkilöille.

Itäisen alueen tuetun asumisen SAP-toiminta on syksyn kuluessa laajentumassa myös Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aikuisten sosiaalipalveluissa lounaiselle ja luoteiselle alueelle. Loppuvuoden 2024 ajan esihenkilönäsi toimii palveluyksikköpäällikkö, mutta suunnitelmien mukaan 1.1.2025 alkaen esihenkilörakenne muuttuu.

Kelpoisuusehdot täyttävälle kokoaikaiselle sosiaalityöntekijälle maksetaan sitoutumislisää 200 euroa/kk 31.5.2025 saakka. Lisät maksetaan neljännesvuosittain jälkikäteen.

Työpaikan nimi ja osoite: Terveyskuja 2 C, 02770, Espoo
Työaika: 37 h 45 min /vko
Tehtävä on vakinainen

Kelpoisuusvaatimukset: Sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 7 §:n mukainen pätevyys ja Valviran ammattihenkilölaillistus.

Tehtävässä edellytetään hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Virkaan valituilta pyydetään satunnaisesti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen päihdeohjelman mukaista huumausainetodistusta.

Arvostamme kokemusta aikuissosiaalityöstä ja palvelujen laadun seurannasta ja valvonnasta. Tehtävässä arvostamme lisäksi kokemusta yhteistyöstä työikäisten asumispalvelujen kanssa.

Työntekijöiden hyvinvointi on meille tärkeää ja haluamme tarjota monipuolisia etuja henkilöstöllemme. Saat käyttöösi vuodessa 200 €, jonka voit käyttää toiveidesi mukaan kulttuuri-, hyvinvointi-, liikunta- tai matkalippuetuuksiin.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/LUVN-05-594-24/fi_FI