Erityisasiantuntija (englannin kieli ja kääntämin, Oikeuskanslerinvirasto
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 27.9.2024
  • Hae viimeistään 14.10.2024
  • Palkkaus: 4306,80-4628,84€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Valtioneuvoston kansliassa on haettavana

erityisasiantuntijan virka (englannin kieli ja kääntäminen).

Virka täytetään 1.11.2024 lukien tai sopimuksen mukaan. Virka on kanslian yhteinen ja sijoittuu valtioneuvoston hallintoyksikön käännös- ja kielitoimialalle vieraiden kielten yksikköön.

Valtioneuvoston kanslian vieraiden kielten yksikkö vastaa ministeriöiden englannin- ja venäjänkielisistä käännös ja kielipalveluista. Yksikössä työskentelee 17 kieliasiantuntijaa, jotka kääntävät esimerkiksi säädöksiä, valtiosopimuksia, tiedotteita, ministerien puheita ja muita asiakirjoja. Vieraiden kielten yksikkö osallistuu myös valtioneuvoston sanastotyöhön, jonka tarkoituksena on selkeyttää viestintää ja yhtenäistää valtionhallinnon teksteissä käytettäviä erikielisiä termejä. Yksikön kieliasiantuntijat laativat myös valtioneuvostossa käytettävää englannin kieltä koskevia ohjeita ja malleja.

Virkaan valittavan pääasiallisena tehtävänä on säädösten, valtiosopimusten ja muiden valtioneuvoston oikeudellisten asiakirjojen kääntäminen suomesta englanniksi ja englannista suomeksi sekä englanniksi kirjoitettujen tekstien ja ostopalveluna hankittujen käännösten tarkastaminen ja editointi. Viran ensisijaisena tehtäväalueena ovat ulkoministeriön oikeudelliset tekstit. Virkaan kuuluu myös toimialan muihin tehtäviin osallistuminen.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://valtiolle.fi/tyoavain/7360/fi_FI