Talterapeut, Valteri-koulu
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 27.9.2024
  • Hae viimeistään 25.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Arbetsuppgifterna som talterapeut vid Valteri skolan är mångsidiga. I arbetsbilden ingår arbete vid Valteri Skilla och Ruskis skolorna i Helsingfors, med fokus på elever som behöver logopedisk habilitering och stöd i kommunikationen i sin vardag. Därtill ingår arbete inom Valteris svenskspråkiga handledningstjänster som riktar sig till småbarnspedagogiken och närskolorna i hela Svenskfinland.

Talterapeuten ingår i ett sektorsövergripande team och ansvarar för logopedisk bedömning, uppföljning och habilitering av eleverna med skolplats vid Skilla och Ruskis. Habiliteringen sker som en del av elevernas skolvardag. Inom handledningstjänsterna stöder och handleder talterapeuten personal i småbarnspedagogiken och närskolor runt om i Svenskfinland bland annat i frågor gällande kommunikation, växelverkan, språkliga färdigheter och delaktighet.

Social kompetens, goda kommunikationsfärdigheter och goda färdigheter för såväl självständigt- som teamarbete behövs i arbetsuppgiften. Som stöd i arbetet finns dels det svenskspråkiga sektorsövergripande teamet, dels ett team av talterapeuter och AKK-handledare som jobbar på finska vid enheten i Helsingfors. Vi värdesätter erfarenhet av arbete med barn med särskilda behov, och arbete i sektorsövergripande gemenskaper.

Arbetsspråket är både svenska och finska, och den som väljs till tjänsten bör ha utmärkta kunskaper i tal och skrift i svenska och goda kunskaper i tal och skrift i finska.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://valtiolle.fi/tyoavain/7520/fi_FI