Amanuenssi, Alajärven kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 26.9.2024
  • Hae viimeistään 1.11.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Alajärven kaupungin elinvoimalautakunta julistaa haettavaksi Nelimarkka-museon AMANUENSSIN TEHTÄVÄN 02.12.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Nelimarkka-museo on Etelä-Pohjanmaan taiteen alueellinen vastuumuseo ja kuuluu Alajärven elinvoimalautakunnan alaisuuteen.
Kokoelma sisältää pääasiassa Eero Nelimarkan tuotantoa vuosilta 1910-1976, mutta joukkoon mahtuu myös yksittäisiä teoksia suomalaisilta merkkitaiteilijoilta. Museo huolehtii museon ja kaupungin omistamista taidekokoelmista sekä useista deponointikokoelmista.

Etsimme museon kokoelmista ja alueellisesta työstä vastaavaa amanuenssia toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Amanuenssi toimii taidekokoelman hallinnan asiantuntijana, joka kehittää ja edistää toimialansa yhteistyötä, alueellisia taidemuseopalveluita sekä taiteen ja visuaalisen kulttuuriperinnön tallentamista ja digitaalista saavutettavuutta Museoviraston kanssa tehdyn suunnitelman pohjalta. Amanuenssi vastaa museon alueellisen taidemuseotehtävän hoidosta sekä luo ja ylläpitää alueellista julkisen taiteen tietokantaa.

Amanuenssin tehtävänä on edistää museon alueelliseen taidemuseotehtävään liittyvää tiedon, tietosisältöjen ja hyvien käytäntöjen jakamista Etelä-Pohjanmaan alueella. Tehtäviin kuuluvat asiantuntija- ja tietopalvelut liittyen kokoelmahallintaan, kokoelmahallintajärjestelmään, verkkosivustoihin ja kokoelmatiedon digitaaliseen avaamiseen ja jakamiseen. Lisäksi tehtäviin kuuluu museon kokoelmien perustutkimus sekä dokumentoinnin, luetteloinnin ja tallentamisen kehittäminen.

Amanuenssi osallistuu myös näyttelyprosessin eri vaiheisiin ja viestinnän tehtäviin yhdessä muun henkilökunnan kanssa.
Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja/tai soveltuvaa koulutusta sekä kuvataiteen kentän ja taidemuseoalan tuntemusta. Hakijalla tulee olla suoritettuina museologian perusopinnot tai halukkuus niiden suorittamiseen. Lisäksi hakijalla tulee olla tietoa ja kokemusta kokoelmanhallintajärjestelmien kanssa työskentelystä. Kokemus taiteen käsittelystä, pakkaamisesta ja kuljettamisesta, dokumentoinnista sekä taideteosten olosuhteiden seurannasta katsotaan merkityksellisiksi.

Tekniset taidot näyttelyasennuksissa ja valokuvaamisessa ovat eduksi. Aiempi kokemus taidemuseotyöstä on hyödyksi tehtävän hoidossa. Museoetiikkaan, taidelahjoituksiin ja -lainoihin sekä tullaamiseen liittyvien oikeudellisten kysymysten tuntemus ovat hyödyksi.

Tehtävä edellyttää oman auton käyttöä sekä sisältää viikonlopputyötä.
Hakijalta toivomme yhteistyötaitoja, hyvää suomen ja englannin kielen hallintaa, hyviä IT-taitoja. Toivomme, että hakija suhtautuu joustavasti vaihteleviin tehtäviin, osaa järjestellä työnsä omatoimisesti, on aktiivinen työyhteisön jäsen eikä kaihda myöskään rutiinitehtäviä. Lisäksi arvostamme aktiivista kehittämisotetta, viestintäosaamista ja kiinnostusta museon toimialaan.

Palkkaus KVTES:n mukaan.

Työpaikkamme on savuton.

Hakemus tulee jättää 01.11.2024 klo 14.00 mennessä ensisijaisesti Kuntarekry.fi:n sähköisen hakulomakkeen kautta. Paperimuotoinen hakemus on mahdollista toimittaa osoitteella: Alajärven kaupuni, kirjaamo, Alvar Aallon tie 1, 62900 Alajärvi. Kuoreen merkintä "hakemus". Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo. Hakemusasiakirjoja ei palauteta.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/ALA-05-8-24/fi_FI