Sairaanhoitaja, Vaativan moniammatillisen tuen yk, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 26.9.2024
  • Hae viimeistään 17.10.2024
  • Palkkaus: 3046,37€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Hei sairaanhoitaja, oletko kehitysvammapsykiatriasta kiinnostunut? Tai onko sinulla kokemusta psykiatrisesta hoitotyöstä ja haluaisit syventää osaamista kehitysvammapsykiatriaan? Haluatko olla mukana rakentamassa laadukkaita ja turvallisia toimintatapoja uuteen vammaispalvelujen yksikköön?

Olemme avanneet vammaispalveluihin uuden vaativan moniammatillisen tuen yksikön Siltamäen syyskuussa 2024. Etsimme tiimiimme vielä yhtä sairaanhoitajaa. Tiimissämme työskentelee haettavan sairaanhoitajan lisäksi kaksi muuta. Siltamäki tuottaa kehitysvammaisille aikuisille tai muuten erityisen vaativaa tukea tarvitseville asiakkaille kiireellistä lyhytaikaista huolenpitoa. Siltamäen asiakkailla voi olla kehitysvamman tai muun tuen tarpeen lisäksi neuropsykiatrisia, mielenterveyteen tai autismikirjoon liittyviä ongelmia tai/ja haastavaa käyttäytymistä. Yksikössä toteutetaan myös tahdosta riippumatonta erityishuoltoa.

Mitä tavallisena työpäivänä tapahtuu?

Sairaanhoitaja osallistuu asiakkaan ohjaustyöhön. Siltamäessä sairaanhoitaja on merkittävässä roolissa varmistamassa asiakkaan laadukasta ja turvallista hoitotyötä. Sairaanhoitajat vastaavat lääkehoitosuunnitelman mukaisista toimenpiteistä ja ottavat vastaan henkilöstön lääkeosaamisen näyttöjä. Sairaanhoitaja toimii yhteyshenkilönä kehitysvammapoliklinikan sekä terveysaseman lääkärin kanssa. Sairaanhoitajan rooli psyykkisenvoinnin arvioinnissa on merkityksellinen. Sairaanhoitaja tukee lähihenkilöstön osaamista psyykkisen voinnin ja lääkehoidon arvioinnissa. Lisäksi tehtävään kuuluvat muut sairaanhoidolliset tehtävät. Sairaanhoitaja toimii vuorossa ollessaan työvuoron vastaavana. Virka-ajan ulkopuolella sairaanhoitaja on ensikontakti vammaispalveluissa, kun asiakkaan akuuttia tilannetta lähdetään arvioimaan ja ratkaisemaan. Sairaanhoitajan työ painottuu aamu- ja iltavuoroihin arkena ja viikonloppuna.

Kenen kanssa työskentelemme?

Siltamäen moniammatilliseen työyhteisöön kuuluu sairaanhoitajien lisäksi palveluyksikön päällikkö, johtava ohjaaja, sosiaaliohjaaja, lähihoitajia ja kommunikaatio ohjaajia. Siltamäen työryhmän lisäksi moniammatilliseen työyhteisöön kuuluu asiantuntijoita, kuten lääkäri, psykologi, toimintaterapeutti ja sosiaalityöntekijä. Lisäksi Siltamäki toimii palveluketjussa yhdessä Aurinkolahden ryhmäkodin sekä HUS kehitysvammapsykiatrian kanssa. Siltamäessä tehtävä työ on vahvasti moniammatillista tiimityötä ja toimimme päivittäin asiakkaan muun verkoston kanssa. Sairaanhoitajan tehtävä työyhteisössä on merkityksellinen ja tukea oman työn onnistumiseen saa kollegoilta, työyhteisöltä sekä yksikön johdolta.

Mitä toivomme sinulta?

Työssä menestymiseen auttaa arvioiva työote, paineensietokyky, kokonaisuuksien hallinta ja hyvät vuorovaikutustaidot. Asenteeltaan ratkaisukeskeinen ja positiivinen lähestyminen arjen ongelmatilanteisiin auttaa työtehtävässä onnistumisessa ja työssä jaksamisessa. Toivomme kaikilta työyhteisössä toimivilta vahvoja vuorovaikutus- ja tiimityön taitoja.

Mitä tarjoamme sinulle?

Siltamäen työyhteisö on uusi, ja työyhteisön arvoiksi olemme asettaneet avoimuuden, joustavuuden, asiakaslähtöisyyden ja arvostuksen. Olemme kehittyvä ja kehittävä työyhteisö, joka panostaa avoimeen vuorovaikutukseen ja ajantasaiseen ongelman ratkaisuun. Työyhteisönä opettelemme yhdessä toimimaan asiakkaidemme parhaaksi.

Mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi tarjoamme hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Kiireellisen lyhytaikaisen huolenpidon yksikössä henkilöstöltä vaaditaan laajaa asiakastyön osaamista. Ei huolta, emme odota, että osaat valmiiksi, mutta toivomme sinulta halua kehittyä vaativassa arviointi- ja ohjaustyössä. Me puolestamme panostamme Siltamäen henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja hyvinvointiin moniammatillisen työryhmän, koulutusten ja työnohjauksen avulla. Pidämme tärkeänä vuorovaikutusta ja me henkeä. Olemme yhteisö, johon kuuluu työntekijöiden lisäksi asiakkaat. Voit lukea vaativien vammaispalveluiden kehittämisestä täältä: hel.fi/fi/uutiset/vaativaa-tukea-tarvitsevien-vammaisten-palveluja-parannetaan

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta ja hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa sekä liikunta- ja kulttuurietua 200 eurolla vuodessa.

Kelpoisuusehto:

Sairaanhoitajan ammattikorkeakoulututkinto tai aiempi opistotason tutkinto tai erikoissairaanhoitajan tutkinto tai terveydenhoitajan tai kätilön tutkinto, johon sisältyy laillistus sairaanhoitajaksi. Tehtävässä edellytetään terveydenhuollon ammattihenkilöstä annetun lain (559/1994, 1200/2007) mukaista laillistusta Suomessa.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävään valitun on ennen työsuhteen alkamista esitettävä työnantajalle huumausainetestiä koskeva todistus.

Tehtävässä edellytetään LOP/LOVe LOP-lääkeluvan hyväksytty suorittaminen viimeistään koeajan kuluessa.

Luemme eduksi:

Psykiatrisen hoitotyön kokemuksen tai kokemuksen kehitysvammaisten kanssa työskentelystä. Lisäksi luemme eduksi dialektisen käyttäytymisterapian kokemuksen ja koulutuksen. Hyödyt työtehtävässä Apotti osaamisesta.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-01-636-24