Sosiaalityöntekijä, Perheneuvola, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 26.9.2024
  • Hae viimeistään 10.10.2024
  • Palkkaus: 4065,16€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Perheneuvolassa sosiaalityö toteutuu osana moniammatillista tiimiä, johon Kampin työryhmässä kuuluu 4 sosiaalityöntekijää ja 5 psykologia. Työryhmän esihenkilönä toimii johtava psykologi. Lisäksi käytössämme on lastenpsykiatrin ja toimistotyön palvelut. Työsi tukena on paitsi työryhmän vankka ja monipuolinen osaaminen myös ammatillinen työnohjaus, ryhmätyönohjaus, perheneuvolan oma perehdytyskoulutus ja jatkuva täydennyskoulutus.

Perheneuvolan asiakkaita ovat perheet, joilla on huolta lapsen kasvusta ja kehityksestä, vanhemmuudesta, perheen vuorovaikutuksesta sekä perhettä kohdanneista kriiseistä. Yhteistyössä perheen ja huoleen liittyvän verkoston kanssa luomme työskentelysuunnitelman tilanteen korjaamiseksi tai helpottamiseksi.

Perheneuvolan sosiaalityöntekijä on vanhemmuuden, kasvatuksen ja perheen vuorovaikutussuhteiden asiantuntija, joka psykologityöparin kanssa hoidollisen ja kohtaavan sosiaalityön menetelmin toteuttaa työskentelysuunnitelmaa. Lisäksi sosiaalityöntekijä osallistuu asiakkaiden palvelutarpeen arviointiin, jonka aikana lapsia ja vanhempia tuetaan moniammatillisesti ja ohjataan tarvittaviin palveluihin.

Perheneuvolan sosiaalityö on jatkuvasti uutta etsivää, monipuolisia menetelmiä käyttävä, luovaa ja vahvaan yhteistyöhön perheiden kanssa pohjautuvaa työtä. Tehtävään sisältyy myös oman työn ja osaamisen jatkuva kehittäminen moniammatillisen tiimin jäsenenä osana perhekeskustoimintaa sekä rakenteellinen sosiaalityö.

Helsingin kaupunki tarjoaa monia henkilöstöetuja kuten työmatkaedun, lounasedun sekä liikunta- ja kulttuuriedun. Lisäksi kaupungin työntekijät saavat alennusta Urheiluhallien liikuntapalveluista.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus ja Valviran ammattihenkilölaillistus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme hyviä työyhteisötaitoja ja kykyä toimia moniammatillisessa tiimissä.

Luemme eduksi:

Työkokemus kasvatus- ja perheneuvonnasta sekä muusta lapsiperheiden parissa tehdystä vanhemmuuden ja perhesuhteiden tukea sekä lapsen/nuoren mielenterveyttä edistävästä sosiaalityöstä.

Kasvatus- ja perheneuvonnan erikoistumiskoulutus sekä muu lasten/nuorten ja perheiden hoidolliseen kohtaamiseen valmiuksia antava lisäkoulutus.

Helsingin kaupungin palvelujärjestelmän tuntemus.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-01-634-24