Johtava kanttori, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 25.9.2024
  • Hae viimeistään 16.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Jos sinulla on intohimo musiikkiin ja sen vastapainoksi kiinnostusta hallinnollisiin tehtäviin, tämä tehtävä on sinua varten! Musiikkityössä on johtavan kanttorin lisäksi seitsemän kanttorin virkaa. Kirkkoja meillä on seitsemän, joten meillä pääsee tekemään työtä erityylisten urkujen äärellä niin kaupungissa kuin maaseudulla. Virkapaikkasi tulee olemaan Mikkelin keskustassa seurakuntakeskuksessa. Laajan alueen vuoksi viran hoitaminen edellyttää sinulta oman auton käyttöä ja valmiutta liikkua sujuvasti eri toimipisteiden välillä.

Johtavan kanttorin pääasiallisiin tehtäviin kuuluvat:
-musiikkitoiminnan johtaminen, suunnitteleminen, toteuttaminen ja kehittäminen
-kanttorien esihenkilötehtävät
-jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset ja muut musiikkityön tilaisuudet koko seurakunnan alueella
-urkujen huoltoon ja ylläpitoon liittyvät vastuut yhteistyössä kiinteistötoimen kanssa.

Odotamme, että sinulla on musiikillisten taitojen lisäksi kokemusta seurakuntatyöstä, hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot, kannustava ja kehittävä työote sekä hyvät it-taidot. Esihenkilötehtävistä toivomme sinulla olevan kokemusta tai valmiuksia niihin.

Kyseessä on ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävä kanttorinvirka (taso B), joten vaadimme viranhaltijalta kirkkohallituksen päätöksen kirkon säädöskokoelma 163 (https://evl.fi/plus/wp-content/uploads/sites/3/2023/07/163-Kirkkohallituksen-paatos-kanttorin-virassa-vaadittavasta-tutkinnosta.pdf) 2 §:n mukaisen tutkinnon sekä 5 §:n mukaiset opinnot. Kirkkohallituksen tai piispainkokouksen aikaisempien päätösten mukaiset tutkinnot huomioidaan siten kuin säädöskokoelman nrolla 163 julkaistun päätöksen 9 §:n 3 momentissa sanotaan. Edellytämme, että olet evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä ymmärtämisen taito.

Maksamme viran hoitamisesta vaativuusryhmän 602 mukaista kuukausipalkkaa, peruspalkka 3.727 euroa + vaativuusosa 150 euroa. Lisäksi voimme maksaa aiempaan työkokemukseesi perustuvaa kokemuslisää kokemusvuosien mukaan 133-487 euroa.

Toivomme sinun voivan aloittaa 1.1.2025 tai sopimuksen mukaan. Ennen viran vastaanottamista edellytämme selvitystä terveydentilastasi. Viran täytössä noudatamme kuuden kuukauden koeaikaa.

Kuulostiko tämä sinun työpaikaltasi? Toivomme kuulevamme sinusta pian, joten hae elämäsi työpaikkaan KirkkoRekry-palvelussa 16.10.2024 klo 16.00 mennessä ja liitä hakemukseesi selvitys kelpoisuudestasi kanttorin virkaan (taso B). Pyydämme hakijoita varautumaan 24.10.2024 pidettävään haastatteluun, johon kutsumme puhelimitse. Kirkkoneuvosto valitsee virkaan valittavan henkilön kokouksessaan 19.11.2024. Voimme käyttää soveltuvuusarviointia osana rekrytointiprosessia.

Lue lisää kanttorin työstä meillä: https://bit.ly/Kristiinanuratarina
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kirkkorekry.fi/tyoavain/2695/fi_FI