Työllisyysasiantuntija monialaiset palvelut, Loimaan kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 25.9.2024
  • Hae viimeistään 9.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Haemme kahta työllisyysasiantuntijaa henkilöasiakkaiden monialaisiin (tuetun työllistymisen) palveluihin vakinaisiin virkoihin 1.12.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan viimeistään 1.1.2025. Työn tarkoitus on edistää asiakkaiden sijoittumista ensisijaisesti työmarkkinoille tukitoimien avulla, edistää osaavan työvoiman saatavuutta ja sitä kautta työmarkkinoiden toimivuutta sekä vähentää työttömyyden yhteiskunnallisia kustannuksia. Asiakkaan tilanteen mukaan kyseeseen voi tulla myös muuhun palveluun siirtyminen (kuntoutus, terveys).

Monialaisten palvelujen työllisyysasiantuntija vastaa kokonaisvaltaisesti asiakkaan palveluprosessista lakisääteisen työnhakijan palvelumallin mukaisesti. Se sisältää asiakkaan tilanteen mukaisesti palvelutarvearvion, alkuhaastattelun, täydentäviä työnhakukeskusteluja sekä työnhakukeskusteluja. Palveluprosessiin kuuluu lisäksi laaja valikoima muita henkilöasiakkaan palveluita, joiden painotus riippuu siitä, mikä on asiakkaan ensisijainen palvelutarve.

Erityisryhmiin kuuluvien asiakkaiden palveluprosessin hoitaminen voimassa olevan lainsäädännön mukaan (esimerkiksi Laki työllistymisen monialaisesta edistämisestä) sekä työttömyysturvan ratkaiseminen erityisryhmiä koskevaan lainsäädäntöön nojaten.

Lakisääteisten työllisyysalueen lähipalvelujen toteutuksen lisäksi työ sisältää yleistä neuvontaa ja palveluohjausta ja asiakkaiden ammatillisten valmiuksien ja elämänhallinnan vahvistamista. Työnhakuun motivointia sekä soveltuvien työpaikkojen kartoitusta ja välittämistä.

Tehtävät sisältävät yhteistyötä eri tahojen kanssa, oman työn ja palvelukokonaisuuden kehittämistä ja arviointia. Tehtävään sisältyy vaativaa ongelmanratkaisua, joka edellyttää erityisosaamisen pohjalta tapahtuvaa tiedon soveltamista tapauskohtaisesti. Työn perusluonne on hyvin itsenäinen ja siten edellyttää oman työn organisoinnin ja ajanhallinnan osaamista. Palvelun tulee myös olla tuloksellista, jotta työttömyysjaksoja saadaan lyhyemmiksi ja työmarkkinoille saadaan tarvittavaa työvoimaa. Tehtävä edellyttää myös kykyä verkostoyhteistyöhön ja kumppanuuksien hallintaan.

Edellytämme sinulta

- soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai muuta soveltuvaa koulutusta
- pitkää (yli 5vuoden) kokemusta tuetun työllistymisen asiakkaiden kanssa toimimisesta
- alueen monialaisen verkoston hyvää tuntemusta ja kokemusta TYP-työstä
- nykyisten TE-palveluiden tuntemusta

Suunnitelmallisuus, Hyvät vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidot ovat välttämättömät
tehtävässä onnistumiselle. Eduksi katsotaan ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus.

Arvostamme
- kehittävää ja itsenäistä työotetta sekä kiinnostusta ja taitoa edistää ratkaisukeskeisesti eri asiakasryhmien palvelutarpeita
- hyvää kielitaitoa
- joustoa ja vetovastuuta asioiden edistämiseksi
- kokemusta kuntoutusprosesseista

Virkasuhteessa ja sen ehdoissa noudatetaan yleistä kunnallista virka- ja työehtosopimusta (KVTES). Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Valitun henkilön on esitettävä hyväksytty todistus terveydentilastaan (työhöntulotarkastus) 1kk kuluessa. Valinta on ehdollinen, kunnes todistus on toimitettu.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/622236/fi_FI