Sosiaalityöntekijä (lastensuojelun sijaishuolto),, Keski-Suomen hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 24.9.2024
  • Hae viimeistään 16.10.2024
  • Palkkaus: 4321,94€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
SOSIAALITYÖNTEKIJÄÄ

puolen vuoden määräaikaiseen virkasuhteeseen.

Meillä lastensuojelun sijaishuollossa on ammatillisesti vahva tiimi: 3 esihenkilöä, 20 sosiaalityöntekijää ja 9 sosiaaliohjaajaa. Työyhteisömme vahvuuksia ovat hyvä huumorintaju ja yhdessä tekemisen meininki. Sijaishuollon työporukkaan pääset helposti sisään ja tukea työhösi saat jatkuvasti. Mukavan ja ammattitaitoisen tiimin lisäksi tarjoamme työn tueksi viikoittaiset tiimipalaverit, säännöllisen työnohjauksen sekä työhön liittyvää koulutusta.

Lastensuojelun sijaishuolto kuuluu sijais- ja jälkihuollon palveluyksikköön osana lastensuojelun palveluja. Lapsen sijaishuollolla tarkoitetaan huostaan otetun lapsen hoidon ja kasvatuksen järjestämistä kodin ulkopuolella. Sijaishuollon tehtävänä on turvata sijaishuollossa olevan lapsen tasapainoinen kehitys sekä hyvinvointi lapsen yksilöllisten tarpeiden ja ikätason mukaan sekä tukea perheen jälleenyhdistämistavoitetta.

Nyt avoinna olevassa määräaikaisessa virkasuhteessa tehtäväsi on tukea suunnitelmallista sijaishuollon sosiaalityötä. Työnkuvasi muodostuu lastensuojelun sijaishuollon virka-aikaisista päivystyksellisistä tehtävistä, kuten asiakkaiden ja sijaishuoltopaikkojen tarvitsemasta konsultaatiosta, kiireellisten toimenpiteiden tarpeen arvioinnista ja päätöksenteosta sekä työparityöskentelystä lapsen asioista vastaavien sosiaalityöntekijöiden kanssa. Pääset itse kehittämään työnkuvaasi yhdessä tiimin ja esihenkilöiden kanssa. Työ edellyttää valmiutta matkustamiseen, ja eduksi katsotaan oman auton käyttömahdollisuus.

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 7 §:n mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys. Mikäli tehtävään ei saada kelpoisuuden täyttävää henkilöä, voidaan siihen palkata sosiaalityön loppuvaiheen opiskelija, joka on suorittanut ammattihenkilölain (817/2015) 12 §:n mukaiset opinnot.

Arvostamme aiempaa kokemustasi lastensuojelun sijaishuollon sosiaalityöntekijän työstä tai muusta lastensuojelun sosiaalityöstä. Edellytämme lisäksi vahvoja vuorovaikutustaitoja, kykyä itsenäiseen asiakastyöskentelyyn ja valmiutta päätöksentekoon sekä erilaisten asiakirjatekstien tuottamiseen. Erityisesti toivomme sinulta intoa tarttua uusiin tehtäviin sekä rohkeutta työskennellä ajoittain nopeastikin muuttuvissa tilanteissa, joissa tarvitaan sosiaalityön syvällistä eettistä ja juridista harkintaa.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen mukaisesti (SOTE-sopimus).
Virassa noudatetaan koeaikaa. Virkaan valittavan tulee esittää terveydentilaa koskeva selvitys ja lisäksi valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä nähtäväksi lain 504/2002 mukainen lasten kanssa työskentelevän rikostaustan selvittämiseksi tarpeellinen rikosrekisterin ote.

Haastattelemme hakijoita jo hakuajan aikana.

Lämpimästi tervetuloa työkaveriksi!
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/622114/fi_FI