Sosiaalityöntekijä, Lännen nuorten sosiaalityö, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 24.9.2024
  • Hae viimeistään 15.10.2024
  • Palkkaus: 3988,25€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Haemme Lännen nuorten sosiaalityön tiimiin ruotsinkielentaitoista sosiaalityöntekijää 1.1.2025 alkaen.

Viimeisimmän henkilöstökyselyn perusteella meidän työntekijämme ovat erityisen tyytyväisiä meidän työtiimiimme, esihenkilötyöhön sekä oman työn merkityksellisyyteen. Järjestämme avoimet aamukahvit 9.10.2024 klo 9-10 osoitteessa Hopeatie 6 2 krs:n taukohuone, jonne voit tulla toteamaan saman itse, sekä tutustumaan tiimiimme ja työhömme. Voit myös hakea rohkeasti suoraan tehtävään ja tulla haastattelussa keskustelemaan olisiko tämä juuri sinulle sopiva työpaikka. Pidämme haastattelut 17.10.2024 klo 13-15 välillä (tai sopimuksen mukaan erillisenä aikana), joten varaathan tuon ajan jo kalenteriisi.

Tiimissämme työskentelee 6 sosiaalityöntekijää, 7 sosiaaliohjaajaa ja 1 johtava sosiaalityöntekijä, joista 1 sosiaalityöntekijä ja 1 sosiaaliohjaaja palvelevat myös ruotsinkielellä. Palvelemme länsi-helsinkiläisiä 16-29 -vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia, sekä kaikkia ruotsinkielisiä helsinkiläisiä 16-29-vuotiaita asiakkaita. Tiimimme on moninainen ja arvostamme ihmisten erilaisuutta. Meiltä saat erinomaisen perehdytyksen sekä tiimin, esihenkilön ja työnohjauksen tuen. Työaikasi on liukuva ja sinulla on mahdollisuus tehdä työtä osittain myös etänä.

Sosiaalityöntekijät toimivat erityistä tukea tarvitsevien asiakkaiden omatyöntekijänä. Usein asiakkaillemme on haasteita mielenterveyden, päihteiden, raha-asioiden, sosiaalisten suhteiden, asumisen, arjen tai palveluiden saamisen kanssa. Meidän tavoitteenamme on, että sosiaalityö nuorten aikuisten kanssa on aktiivista muutostyötä. Sosiaalityöntekijät tekevät meillä palvelutarpeen arviointeja dialogissa asiakkaan ja verkostojen kanssa, jotta asiakkaiden tilanteesta saataisiin kokonaiskuva. Lisäksi sosiaalityöntekijät motivoivat asiakkaita muutostyöhön, asettavat asiakkaiden kanssa asiakassuunnitelmissa tavoitteita tilanteen muuttamiseksi, sekä pyrkivät sosiaalityön keinoin muuttamaan asiakkaan tilannetta.

Tehtävä sisältää myös yksilökohtaista viranomaispäätöksentekoa, kuten päätöksiä sosiaalihuollon palveluista sekä ehkäisevästä ja täydentävästä toimeentulotuesta. Meillä on lännen aikuisten tiimien kanssa yhteinen virka-aikainen aikuisväestön päivystys ja ohjaus ja neuvontapalvelu. Jokainen tiimimme työntekijä palvelee noin kerran viikossa vuorotellen kaikenikäisiä asiakkaita ilman ajanvarausta puhelimitse ja kasvokkain. Annamme palvelussa yleistä sosiaalityöhön liittyvää ohjausta ja neuvontaa, sekä palvelemme päivystyksellisissä asioissa.

Helsingin kaupunki tarjoaa lisäksi hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Kaupungin työntekijänä voit hakea vuokra-asuntoa Auroranlinnalta, jonka asunnot ovat markkinatasoa edullisempia ja työntekijöidemme asuntohakemukset etusijalla.

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta ja hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa sekä liikunta- ja kulttuurietua 200 eurolla vuodessa.

Tehtävässä maksetaan kielilisää 100 e/ kk hyvän molempien kotimaisten kielien päivittäisestä käytöstä.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen ja ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi henkilöllä, joka suorittaa sosiaalityöntekijän tutkintoon johtavaa koulutusta ja on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Lisäksi edellytämme:

Edellytämme lisäksi hyviä vuorovaikutustaitoja, asiakaslähtöistä työskentelyorientaatiota, paineensietokykyä ja joustavuutta työssä tapahtuviin muutoksiin, sekä pitempiaikaista sitoutumista nuorten aikuisten sosiaalityöhön.

Luemme eduksi:

Aikaisemman viranomaistyökokemuksen, työkokemuksen nuorten aikuisten kanssa tehtävästä sosiaalityöstä sekä asiakastietojärjestelmä Apotin käytön osaamisen. Arvostamme aktiivista työn kehittämisorientaatiota, sekä kiinnostuksen sosiaalisen median hyödyntämiseen osana rakenteellista työtä.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-01-590-24