Jurist, Ålandsbanken Abp
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 23.9.2024
  • Hae viimeistään 7.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Vi söker efter en Jurist till vår interna juridiska avdelning för att arbeta med intressanta och varierande arbetsuppgifter inom fond- och kapitalmarknadsjuridiken. Du skulle, i tätt samarbete med erfarna kollegor från både juridiska avdelningen och övriga organisationen, jobba med att granska, upprätta och självständigt förhandla fram avtal, villkor och dokument som är nödvändiga för koncernens och fondbolagets verksamhet.

Du kommer att ha ett nära samarbete med och jobba på uppdrag av bankens fondbolag. Du kommer även jobba med specialister som ansvarar för bankens kapitalmarknadstjänster såväl som externa parter som behövs i den värdekedja som ska skapa de bästa förutsättningarna för vår verksamhet att ge kunderna kvalitativ förmögenhetsförvaltning och ansvarsfulla placeringsprodukter. Tjänsten innebär också att representera den juridiska kompetensen i bankens interna utvecklingsarbetsgrupper och projekt samt att självständigt representera banken i de intresseorganisationer vi är medlemmar i.

Inom avdelningens uppdrag ligger att tillgodose koncernens behov av juridiska tjänster och därmed kommer du att få möjlighet att jobba inom flera jurisdiktioner när vi har kunder på såväl den finska som den svenska marknaden och även annan internationell rätt som ofta anknyter till fond- och kapitalmarknadsjuridik.

Ålandsbanken är en platt organisation. Du kommer att ha seriösa, kunniga och ödmjuka kollegor med lång erfarenhet samt en ledning som ser till både gruppens och den enskilda individens bästa.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort i Helsingfors eller Mariehamn.

Din profil

Vi ser gärna att du har erfarenhet av juridik kopplat till fondbolagets verksamhet och gärna även kunskap om den juridik som styr fonddistribution (till exempel AIFMD, UCITS, MiFID och IDD). För att klara av rollen är det viktigt att du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt som också kännetecknas av ett lösningsfokus. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att jobba mot många interna kontaktytor. Vi värdesätter en hög integritet och att du kan göra bedömningar utifrån en helhetssyn. Då banksektorn fortsättningsvis står inför stora förändringar regelverksmässigt och olika digitala lösningar behöver du ha lätt för att anpassa dig till nya situationer och se möjligheter före problem.

Din bakgrund

Vi ser att du har en juristexamen eller annan motsvarande högskoleexamen samt relevant erfarenhet inom fondjuridik och kapitalmarknadsjuridik. Det interna arbetsspråket är svenska och du behöver även ha goda kunskaper i engelska. Kunskaper i finska är meriterande.

Att bli en del av oss

Avdelningen består av 12 jurister och du kommer att ha möjlighet till tätt samarbete med erfarna kollegor. Som en del i vårt team erbjuds du en arbetsplats i en miljö som präglas av våra värdeord, Ambitiösa, Personliga och Ansvarsfulla. Hos oss får nämligen alla möjligheten att ta sig an utmaningar, lyckas, misslyckas och växa i strävan att förändra, förbättra och utveckla vår affär.

Att arbeta på Ålandsbanken

Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som blir en del av laget Ålandsbanken!
https://www.alandsbanken.fi/sv/om-oss/karriar/arbeta-pa-alandsbanken

Vill du veta mer?

Närmare upplysningar kring tjänsten ger gruppchef Heli Pohjavirta på heli.pohjavirta@alandsbanken.fi eller avdelningschef Hanna Bromels på hanna.bromels@alandsbanken.fi, telefon 0204 29011.

Varmt välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan senast 7.10.2024. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan!
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=182&ProjectId=177571&DepartmentId=21462&MediaId=5&SkipAdvertisement=False