Kehittäjä-sairaanhoitaja, Kainuun hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 23.9.2024
  • Hae viimeistään 4.10.2024
  • Palkkaus: 3350€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Sairaanhoitajan tulee olla suuntautunut psykiatriaan/päihdehoitoon.

Matkalla riittävään vanhemmuuteen -ryhmähanke toteutetaan yhteistyössä Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen ISO (päätoteuttaja) sekä Kainuun, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon hyvinvointialueiden osahankkeiden kesken. Hankkeen tarkoitus on vahvistaa riittävän hyvän vanhemmuuden edellytyksiä lastensuojelun asiakasperheissä. Tehtävänä on kehittää lastensuojelun moniammatillista osaamista ja keinoja, joilla jokaista vanhempaa voitaisiin tukea toimimaan riittävän hyvin lastensa hoidossa, huolenpidossa ja kasvatuksessa. Hanke toteuttaa lastensuojelun systeemisen mallin periaatteita.

Hankkeen tavoitteena on 1. Uudistaa monialaisen yhdessä työskentelyn tapoja sekä kehittää työntekijöiden ja asiakkaiden verkostoihin jalkautuvan moniammatillisen tiimin toimintarakenteita ja työskentelyä 2. Tuoda lastensuojelun henkilöstölle ja yhteistyökumppaneiden monialaiselle verkostolle osaamista, konkreettisia toimintamalleja, työvälineitä ja mittareita perheiden kanssa työskentelyyn ja vaikuttavuuden arviointiin 3. Edistää lasten, nuorten ja vanhempien osallisuuden vahvistumista ja luoda suunnitelmallista lastensuojelun kokemusasiantuntijatoimintaa hyvinvointialueille. Moniammatillisen osaamisen tukea lähdetään rakentamaan systeemisen toimintamallin ja systeemisen työotteen elementeillä. Monialaisen osaamisentuen tiimissä työskentelee kehittäjä-sosionomi, kehittäjä-perheterapeutti ja kehittäjä- (psykiatrinen/päihdehoidon) sairaanhoitaja sekä kokemusasiantuntija ja tarvittaessa muita asiantuntijoita.

Hankesuunnitelma on luettavissa Kainuun hyvinvointialueen nettisivulla https://hyvinvointialue.kainuu.fi/palvelut/kehittamishankkeet

Kainuun osahankkeessa kehittäjä-sairaanhoitaja
-on osa vanhemmuuden tuen tiimiä ja osallistuu sen toiminnan
        suunnitteluun, arviointiin ja raportointiin
-työskentelee pilottiasiakkaiden sekä lastensuojelun ammattilaisten kanssa
        oman ammattitaitonsa mukaisesti asiantuntijana
-toimii yhteyshenkilönä mielenterveys- ja päihdepalveluihin kehittäen
        moniammatillista yhteistyötä
-vastaa perheiden tukemisesta mielenterveys-/päihdehaasteissa sekä auttaa
        ammattilaisia ymmärtämään mielenterveys- ja päihdeongelmaa
        valmentamalla henkilöstöä.
-osallistuu kokemusasiantuntijatoiminnan järjestämiseen sekä hankkeessa
        kokeiltavien mittareiden käyttöön
-työskentelee yhteistyössä koko hankealueella ja valtakunnallisesti muiden
        toimijoiden kanssa
-kehittämistyössä ei tehdä hoitotyötä eikä viranomaispäätöksiä

Kelpoisuusvaatimuksena on terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukainen laillistus, suuntautuminen mielenterveys ja/tai päihdetyöhön sekä vahvaa työkokemusta mielenterveys- ja/tai päihdetyöstä. Lisäksi edellytämme sujuvaa suullista ja kirjallista ilmaisua, rohkeaa työotetta, organisointikykyä sekä kykyä itsenäiseen toimintaan. Eduksi luetaan lastensuojelun ja/tai näyttöön perustuvien psykososiaalisten menetelmien täydennyskoulutukset sekä kokemus kehittämistyöstä.

Tehtäväkohtainen palkka 3350 €. Tehtävä alkaa sopimuksen mukaan. Noudatamme työsuhteessa 4 kk koeaikaa.

Tehtävässä on mahdollisuus osittain etätyöhön.

Ennen valinnan vahvistamista valitun tulee esittää hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.

Tehtävään valitun on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6§:n 2 momentissa tarkoitettu ote rikosrekisteristä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002). Työntekijät voidaan testata huumausaineiden varalta.

Vastaanotamme hakemukset Kuntarekryssä.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/KAI-07-13-24/fi_FI