Ohjaajia, lastensuojeluyksiköt, Pori, Satakunnan hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 23.9.2024
  • Hae viimeistään 7.10.2024
  • Palkkaus: 2919,26€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Haluatko olla mukana vaikuttamassa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin?
Sinulla on kokemusta lasten ja nuorten sekä perheiden kanssa työskentelystä?
Haluatko kuulua osaavaan, kannustavaan ja huumorintajuiseen työyhteisöön?
Oletko kehittämismyönteinen ja sinulla on hyvät yhteisö- ja vuorovaikutustaidot?
Pystytkö mukautumaan muuttuvissa tilanteissa?

Tällä kertaa haemme yhteensä neljää työkaveria, yksi Uudenkoiviston vastaanottokodin vastaanottoyksikköön, yksi Pellavaan kuntouttavaan yksikköön, yksi Keisarinviittaan ja yksi Karhunsyliin.

UUDENKOIVISTON VASTAANOTTOKOTI JA PELLAVA
Uudenkoiviston vastaanottokoti ja Pellava ovat molemmat 14 paikkaisia ja niissä toimii kaksi yksikköä: vastaanottoyksikkö ja kuntouttava avohuollon yksikkö.

Uudenkoiviston vastaanottokodin vastaanottoyksikkö toimii päivystävänä yksikkönä ja on lyhytaikaisen ja kiireellisen sijoituksen tarpeessa oleville 13-17 vuotiaille lapsille. Toiminnan tavoitteena on kriisissä olevan lapsen tilanteen turvaaminen ja arviointi, hoito- ja kasvatustyö sekä jatkosuunnitelman laatiminen yhdessä lapsen, perheen ja sosiaalityöntekijän kanssa.

Sijoituksen aikana arvioidaan tilannetta, laaditaan tavoitteita ja seurataan niiden toteutumista. Sijoituksen kesto vaihtelee 30 vuorokaudesta kolmeen kuukauteen, jonka jälkeen lapsi siirtyy takaisin kotiinsa tai toiseen sijoituspaikkaansa. Lapselle laaditaan jatkosuunnitelma yhdessä hänen ja perheen sekä sosiaalityöntekijän ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Pellavan kuntouttavaan yksikköön Sinipellavaan sijoitetaan suunnitelmallisesti avohuollonsijoituksella alle 13-vuotiaita lapsia. Sijoitusaika on pääsääntöisesti 3-6 kuukautta. Työskentelyn tavoitteena on, että lapsen ja perheen tilanne saadaan eheytettyä ja lapsi voi palata kotiin. Tavoitteiden saavuttamista tarkastellaan kuukausittain yhteistyössä perheen ja sosiaalityöntekijän kanssa. Perhe ja läheiset ovat keskeisessä roolissa kotiinpäin tehtävässä kuntouttavassa työssä.

Uudenkoiviston vastaanottokodin ja Pellavan lapset saavat yksilöllistä ja räätälöityä turvallisen ja voimaannuttavan aikuisen tukea asiakkuutensa aikana. Työskentelyn tavoitteena on auttaa lapsia käsittelemään elämäntilannettaan ja kokemuksiaan, tukea heitä tunnistamaan omia tunteitaan sekä auttaa heitä vahvistamaan omaa itseluottamustaan.

Lasten kanssa työskentelyyn liittyy myös työskentely lapsen verkoston kanssa. Lasten vanhempia ohjataan ja tuetaan sekä lapsiin että vanhemmuuteen liittyvissä asioissa keskustelun ja konkreettisen avun keinoin. Sovellamme mm. yhteisökasvatuksen menetelmiä.

KEISARINVIITTA JA KARHUNSYLI
Keisarinviitta on 13-paikkainen ja Karhunsyli 14-paikkainen, kaksiyksikköinen pitkäaikaista sijaishuoltoa tarjoava lastensuojelulaitos. Keisarinviittaan ja Karhunsyliin sijoitetut lapset ovat pääsääntöisesti yli 12-vuotiaita.

Keisarinviitassa ja Karhunsylissä teemme työtä yhdessä lapsen, hänen perheensä, perheen verkostojen ja viranomaisten kanssa. Lapsen tilanteen mukaisesti häntä pyritään voimaannuttamaan ja takaamaan hänelle turvallinen elinympäristö ja vahvat arjen rutiinit. Tuemme myös vanhempien hoito- ja kasvatuskykyä sekä vanhempien edellytyksiä ja voimavaroja turvata lapsen edun mukainen yksilöllinen huolenpito. Keisarinviitassa ja Karhunsylissä ohjaajat työskentelevät osana moniammatillista työryhmää oman koulutusalansa näkökulmasta, luotettavana omaohjaajana ja kasvatusvastuullisena aikuisena.

Yksiköidemme työyhteisöihin tarvitaan yhteisökasvatuksesta, arvioinnista ja tavoitteellisesta työskentelystä kiinnostuneita ammattilaisia. Lastensuojelussa toteutetaan systeemistä työotetta. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää AMK-tason koulutusta sosiaali-, terveys- tai kasvatusalalta tai aiempaa opistotason tutkintoa. Soveltuvia koulutuksia ovat esimerkiksi sosionomi, sairaanhoitaja, yhteisöpedagogi ja toimintaterapeutti.

Työ edellyttää kokemusta eri-ikäisten lasten ja heidän vanhempiensa kanssa työskentelystä sekä lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen tukemisen osaamista. Edellytämme sinulta myös laaja-alaista yhteistyökykyä ja vuorovaikutustaitoja, oman työn organisoinnin taitoja ja kehittämismyönteisyyttä. Kokemus lastensuojelutyöstä (lastensuojelulaitos, perhetyö, perhekuntoutus) luetaan hakijalle eduksi.

Tarjoamme työntekijöillemme haastavan ja mielenkiintoisen työn lisäksi keskustelevan työyhteisön, työnohjauksen, liikunta- ja kulttuuriedun sekä kattavan työterveyshuollon.

Työ on jaksotyötä, kolmessa vuorossa ja työaika on 114h 45min/ 3vkon jakso. Palvelussuhteen ehdot määräytyvät HYVTES-sopimuksen ja palkkaus SOTE-sopimuksen mukaan. Tehtäväkohtainen palkka on 2919,26e/kk.

Hakemus lähetetään ensisijaisesti sähköisesti Kuntarekry-järjestelmän kautta. Voit hakemuksella kertoa mikä yksikkö sinua ensisijaisesti kiinnostaa. Haastattelut toteutetaan torstaina 17.10.2024 ja perjantaina 18.10.2024. Alkuperäiset tutkintotodistukset tarkastetaan haastateltavilta ja hakijan kelpoisuus tulee olla tarkistettavissa Julkiterhikistä.

Edellytämme työntekijöiltä tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa ja 55 §:n mukaista selvitystä hengitysteiden tuberkuloosista, hygieniapassia sekä tarvittavaa lääkehoidon osaamista. Lisäksi työntekijällä tulee olla ajokortti. Tehtävään otettavan henkilön on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu rikosrekisteriote, mikäli hänen työhönsä kuuluu lasten ja iäkkäiden henkilöiden kanssa työskentelyä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan tarkistamisessa annetussa laissa (504/2002) tai sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnasta (741/2023) annetussa laissa säädetyllä tavalla. Sata-alue on savuton työpaikka.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/SAT-02-72-24/fi_FI