Socialarbetare med ansvar för vård utom hemmet, Kommunernas socialtjänst k.f., KST
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 19.9.2024
  • Hae viimeistään 7.10.2024
  • Palkkaus: 3982,33€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Vi söker dig som vill arbeta som socialarbetare med fokus på vård utom hemmet.

Tjänsten är ett vikariat på 100% av heltid (37 h/v) inom verksamhetsområdet Barnskydd. Startdatum för tjänsten är enligt överenskommelse men senast 1.12.2024 och fortgår till och med 13.9.2025, med goda möjligheter till förlängning.

Du kommer att vara en del av vårt professionella team inom Barnskyddet som ansvarar för barn inom öppenvård samt barn som är placerade utanför hemmet. Till barnskyddet hör också skydds- och familjeboendet Tallbacken samt familjevården. Vi har en stark teamkänsla och vi stödjer varandra i det dagliga arbetet. Hos oss erbjuder vi dig extern handledning i grupp, företagshälsovård på allmänläkarnivå samt friskvård i form av massage, motion och kultur.

Som socialarbetare med ansvar för vård utom hemmet kommer du att handha bland annat följande uppgifter inom verksamhetsområdet:

- Ansvara för och utveckla familjevården som i dagsläget består av cirka 30 familjehem. Följa upp och praktisk handleda familjehem och enskilda familjemedlemmar i syfte att trygga familjehemsplaceringen och utvecklingen hos barn som behöver särskilt stöd. I arbetet ingår tjänsteresor inom och utanför Åland.

- Fatta beslut rörande förmåner inom familjevården, samt utredning av eventuella familjehem och nätverksutredningar. Ingå avtal om familjevård.

- Ansvara för matchning av familjehem och barn men också andra placeringsplatser (institutionsvård) samt utredning, godkännande och kvalitetsuppföljning av dem.

Arbetet är komplext och utmanande men också mycket inspirerande. Vi värdesätter en mycket god samarbetsförmåga, förmåga att uttrycka sig tydligt och korrekt i både tal och skrift, du behöver kunna arbeta självständigt. Viktiga egenskaper är att du har ett stort intresse för människor och har förmåga att förena myndighetsutövning med värme och engagemang. Du behöver kunna se utvecklingsarbete som en spännande och som en kreativ utmaning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Körkort är nödvändigt och innan tillträde behöver du uppvisa ett straffregisterutdrag.

Behörighetskravet är socialarbetarbehörighet enligt landskapslag om yrkesutbildade personer inom socialvården 24/2020 (8 §).

Den uppgiftsrelaterade lönen är 3 982,33 €, samt eventuella erfarenhetstillägg. Prövotid tillämpas och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Kommunernas socialtjänst k.f. har hand om all kommunal socialvård, förutom äldreomsorg. Förbundet ska främja invånarnas hälsa och välfärd samt sträva efter en likvärdig service i alla kommuner. Vi har ca 300 anställda och är indelad i verksamhetsområdena; tidigt stöd för barn och familj; barnskydd; vuxensocialarbete; funktionsservice; samt organisationsstöd.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/se/jobbar/socialarbetare-med-ansvar-for-vard-utom-hemmet-621600/