Ohjaaja, työ- ja päivätoimintayksikkö Helmisilta, Kymenlaakson hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 19.9.2024
  • Hae viimeistään 29.9.2024
  • Palkkaus: 2690,30€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Työ- ja päivätoiminta ovat osa Kymenlaakson hyvinvointialueen sosiaalipalveluja. Toimintayksikkö sijaitsee Kuusankoskella (os. Kymenlaaksonkatu 2B, 45700 Kuusankoski). Helmisillassa toteutetaan päivätoiminnan lisäksi pienimuotoisesti työtoimintaa kehitysvammaisille ja työikäisille asiakkaille. Päivätoiminnan palvelu myönnetään kehitysvammalain, sosiaalihuoltolain tai vammaispalvelulain perusteella. Toiminnassamme keskeisintä ovat asiakaslähtöisyys, asiakkaiden voimavaroja tukeva ja osallistava työote sekä itsemääräämisoikeuden huomioiminen.

Ohjaajana huolehdit asiakkaiden hyvinvoinnista, osallisuudesta sekä virikkeellisestä toiminnasta huomioiden heidän yksilölliset tarpeensa ja elämäntilanteensa. Asiakkaiden kanssa tehtävä työ toteutetaan pääsääntöisesti pienryhmissä heille yksilöllisesti laadittujen toteuttamissuunnitelmien mukaisesti. Lisäksi osallistut asiakastyön ja päivätoiminnan kehittämiseen.

Helmisillassa on useita ryhmätiloja, joihin jakaudutaan päivän aikana erilaisiin toimintoihin. Kuuntelemme asiakkaiden toiveita ja suunnittelemme päivittäistä toimintaa sen mukaisesti. Asiakkaiden hyvinvoinnin tukeminen on mukana arjessamme. Ulkoilemme asiakkaiden kanssa säännöllisesti ja Helmisillan sijainti mahdollistaa myös esimerkiksi kirjastossa tai taidenäyttelyissä käymisen. Helmisillassa on oma ryhmänsä vaikeavammaisille ja meillä on käytössä erilaisia apuvälineitä. Kommunikoinnin tukena käytämme kommunikaattoreita, kuvia ja tabletteja. Tukiviittomat ovat myös käytössä päivittäin.

Työssäsi kohtaat erilaisia ihmisiä, joten arvostamme hyviä vuorovaikutustaitoja, aitoa ja iloista ihmisten kohtaamista sekä yhteistyön tekemisen taitoja. Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on lähihoitajan tutkinto ja rekisteröinti Valviran terveydenhuollon/sosiaalihuollon keskusrekisteriin. Lisäksi sinulla tulee olla hygieniapassi sekä voimassa olevat lääkeluvat. Lääkeluvat voi suorittaa heti palvelussuhteen alussa. Eduksi katsotaan vammaistyön, mielenterveystyön sekä kehitysvammatyön osaaminen sekä vaihtoehtoisten kommunikaatiomenetelmien osaaminen/hallinta. Tartuntatautilain mukainen rokotussuoja on oltava voimassa. Työ- ja päivätoiminnan yksiköissä käytetään sosiaali Lifecarea ja terveys Lifecarea. Työtä tehdään liukuvassa yleistyöajassa.

Olemme kiinnostuneita hakemuksestasi ja pyrimme tutustumaan siihen jo hakuaikana. Rekrytoinnin etenemisestä, aikatauluista ja valinnoista viestimme pääosin sähköpostilla. Järjestelmästä lähetetyt viestit saattavat ohjautua roskapostikansioon.

Voit tutustua toimintaamme Kymenlaakson hyvinvointialueen nettisivuilla. Löydät Helmisillan myös Facebookista sekä Instagramista. Helmisillan Kuusaan radioon pääset tutustumaan YouTube-kanavalla.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/KYMENHVA-02-361-24/fi_FI