Ammatillisen kuntoutuksen valmentaja, Cimson Koulutuspalvelut Oy
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 17.9.2024
  • Hae viimeistään 13.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Haemme valmentajia Kelan ammatillisen kuntoutuksen valmennuspalveluihin Keski-Suomeen (Jyväskylä), Pirkanmaalle (Tampere), Pohjois-Pohjanmaalle (Oulu) ja Päijät-Hämeeseen (Lahti). Palvelujen tilaajana on Kela (Kansaneläkelaitos). Työkokeilun ja työhönvalmennuksen palvelut on kohdennettu asiakkaille, joiden työ- tai opiskelukyky ja ansiomahdollisuudet ovat heikentyneet tai arvioidaan heikentyvän lähivuosina sairauden tai vamman vuoksi. Palvelua on myös 16-29-vuotiaille asiakkaille, joiden toimintakyky on olennaisesti heikentynyt.

Työkokeilu palvelussa valmentaja auttaa aktiivisesti asiakasta löytämään omaan terveydentilaansa, toimintakykyynsä ja kokonaistilanteeseensa soveltuvan työkokeilupaikan. Työhönvalmennuksessa tuetaan asiakasta koko- tai osa-aikaiseen palkkatyöhön siirtymiseen tai yrittäjyyteen.

Valmentajalta odotetaan ratkaisukeskeistä, joustavaa ja reflektoivaa valmennusotetta. Valmentaja etsii aktiivisesti työkokeilu- ja työpaikkoja vapailta työmarkkinoilta. Valmentajan työote tukee asiakkaan toimijuutta ja osallisuutta hänen omissa sosiaalisissa tukiverkostoissaan sekä työelämässä. Valmentaja vahvistaa asiakkaan itseluottamusta, opastaa osaamisen ja kiinnostuksenkohteiden tunnistamisessa. Valmentaja kannustaa asiakasta toimimaan aktiivisesti ja asettamaan itselleen työelämään ja tulevaisuuteen liittyviä tavoitteita. Valmentaja ohjaa asiakasta löytämään keinoja, joilla hän voi muokata toimintatapojaan ja ympäristöään työllistymistään ja työelämässä jatkamistaan tukevaksi.

Työaika voidaan sovittaa valmentajan tilanteen mukaan, työsuhde on joko osa-aikainen tai kokoaikainen. Valmentaja voi toimia joko työsuhteessa tai ammatinharjoittajana (yrittäjänä).

Koulutus
Valmentajalla on oltava jokin seuraavista koulutuksista: sosionomi (AMK), toimintaterapeutti (AMK), kuntoutuksen ohjaaja (AMK), työfysioterapeutti, sosiaalityöntekijä, kasvatustieteen maisteri (suuntauksena aikuiskasvatus tai kasvatuspsykologia), yhteiskuntatieteiden maisteri (pääaineena kuntoutustiede, sosiaalipedagogiikka, sosiologia, sosiaalipsykologia), sairaanhoitaja (AMK), joka on suorittanut Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon (180 op), työvalmennuksen osaamisala tai vastaavan ennen 1.8.2018 suoritetun Työvalmentajan erikoisammattitutkinnon terveydenhoitaja (AMK), joka on suorittanut Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon (180 op), työvalmennuksen osaamisala tai vastaavan ennen 1.8.2018 suoritetun Työvalmentajan erikoisammattitutkinnon.

Työkokemus
Valmentajalla on oltava työkokemusta tutkintoon valmistumisensa jälkeen aikuisten työttömien ammatillisen kuntoutuksen palveluista tai muista työllistymiseen tähtäävistä palveluista sekä työnantajayhteistyöstä vähintään 2 vuotta viimeisen 5 vuoden aikana (1.1.2019 lukien). Työkokemus on kertynyt opetustoimen, työvoimahallinnon, sosiaali- ja terveydenhuollon tai kuntoutuksen toimialoilla.
Työssä tulee olla ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus. Valmentajan asemapaikka on jokin mainituista kaupungeista (Jyväskylä, Tampere, Oulu, Lahti), valmentajalta edellytetään liikkumisvalmiutta maakunnan alueella. Työ on pääsääntöisesti toimipisteessä, mutta työpaikkakäynnit edellyttävät liikkumista.

Työsuhde on aluksi määräaikainen 1.1.2025 - 31.12.2026, palvelun ensimmäisen sopimuskauden pituuden mukaisesti.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta mailto:mervi.turunen@cimson.fi