Avustava asiantuntija, Opetusalan globaalit kumpp, Opetushallitus
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 17.9.2024
  • Hae viimeistään 3.10.2024
  • Palkkaus: 2566,17€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Opetushallituksen Opetusalan globaalit kumppanuudet -yksikkö toteuttaa Euroopan komission Global Gateway -investointipaketin osana lanseerattua Team Europe Regional Teachers Initiative for Africa (RTIA) -hanketta. Sen rahoittajana on Euroopan komissio ja tavoitteena on edistää opettajankoulutuksen kehittämistä ja opettajien ammatillista kehittymistä Saharan eteläpuolisen Afrikan maissa. RTIA-hanke toteutetaan yhteistyössä Ranskan ja Belgian valtiollisten kehitysyhteistyötoimijoiden sekä Unescon ja Afrikan unionin kanssa. RTIA-hankkeen kokonaisbudjetti kuudelle vuodelle on 100 M€, ja se toteutetaan kahdessa vaiheessa.

Ranskan, Belgian ja Suomen yhteistyössä toteuttama osuus (Regional Facility for Teachers in Africa, RFTA) jakautuu pääosin kolmeen aktiviteettiin: 1) asiantuntijatuki Saharan eteläpuolisten maiden opettajankoulutukseen liittyvän hallinnon kehittämiseen 2) hankerahoitus opettajien ammatillisen kehittymisen tukemiseen ja 3) tutkimusrahoitus tutkimuksellisen näkökulman vahvistamiseen opettajankoulutuksen kehittämisessä.

Regional Facility for Teachers in Africa (RFTA) -hankkeen toteuttamista varten rekrytoidaan avustava asiantuntija, joka työskentelee hankkeen asiantuntijatukeen liittyvien tehtävien parissa yhdessä erityisasiantuntijan kanssa.

Avustava asiantuntija:
 tukee tiimiä hankehallintoon, taloushallintoon, talouden seurantaan sekä raportointiin liittyvissä tehtävissä.
 neuvoo, viestii ja ohjeistaa sidosryhmiä, myös englannin ja mahdollisesti ranskan kielellä
 tukee tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisessä.
 avustaa lyhytaikaisten asiantuntijoiden rekrytointiin liittyvissä tehtävissä.
 vastaa muista työnantajan erikseen määräämistä tehtävistä.
 osallistuu hankkeen arviointiin ja raportointiin.

Opetusalan globaalit kumppanuudet -yksikön tehtävänä on vahvistaa opetusalan kehitysyhteistyön osaamista ja ylläpitää opetusalan kehitysyhteistyön asiantuntijarekisteriä, tukea opetusalan asiantuntijoiden hyödyntämistä erityisesti opetussektorin järjestelmä- ja politiikkatason kehittämiseen tähtäävässä kahdenvälisessä ja monenkeskisten toimijoiden kautta tehtävässä kehitysyhteistyössä, vahvistaa opetusalan kehityspolitiikkaa, monitoimijayhteistyötä, viestintää ja vaikuttamista sekä edistää koulutusvientiä Education Finland -ohjelman avulla.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://valtiolle.fi/tyoavain/7307/fi_FI