Metsätalousinsinööri, Jakobstads stad
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 13.9.2024
  • Hae viimeistään 3.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Pietarsaaren kaupunki julistaa avoimeksi metsätalousinsinöörin toimen teknisessä palvelukeskuksessa, mittausosastolla. Työt alkavat sopimuksen mukaan.

Mittausosaston (mittaus ja maaomaisuuden hallinnointi) työkenttä on laaja ja monipuolinen . Osaston keskeisiä tehtäviä ovat mm. kaupungin maaomaisuuden hallinta, kiinteistönmuodostus sekä aktiivinen osallistuminen maankäyttöä koskeviin kysymyksiin. Kaupungin metsät, noin 2 700 ha, ovat kaupungin tärkein luonnonvara. Metsät hoidetaan ja käsitellään kestävän puuntuotannon periaatteen mukaisesti, teknisen lautakunnan hyväksymän monikäyttösuunnitelman mukaan. Hyvän metsänhoidon päämääränä on kestävän puuntuotannon lisäksi ekologinen ja sosiaalinen kestävyys. Metsien biologista monimuotoisuutta metsäluonnossa vaalitaan säilyttämällä verkoston suojelualueita ja tekemällä luonnonsuojelutoimenpiteitä metsissä. Kaupungin metsät ovat PEFC ja FSC-sertifioinnin hyväksymiä.

Metsätalousinsinöörin vastuulla on kaupungin maa- ja metsätalousalueiden, luonto- ja virkistysmetsien, vesialueiden, sekä asemakaava-alueiden luonnollisten puustojen hoidosta, sekä siitä että toiminta vastaa metsä-sertifiointeja ja kaupungin monikäyttösuunnitelmaa. Metsätalousinsinööri budjetoi kaupungin metsätaloustoimintaa, tekee sopimuksia puutavarakaupoista, valvoo hakkuja ja logistiikka, seuraa puutavaran maksamista sekä hoitaa metsätuotteiden myyntiä pienissä määrin. Toimii kaupungin edustajana metsäautoteiden tiekunnissa ja metsäojitusyhtiöissä, valvoo maankäyttöä ja toimii asiantuntijana arviointi- ja luonnonsuojeluasioissa. Todettakoon, että metsätalousinsinöörin työympäristö on monipuoliset niin toimistossa kuin maastossa, sekä yhteydenpito asiakkaisiin ja urakoitsijoihin.

Työtehtävä vaatii metsätalousinsinöörin koulutuksen tai vastaavaa alemman ammattikorkeakoulun tutkintoa. Kokemus vastaavista tehtävistä ja kunnan maankäyttökysymyksistä lasketaan eduksi. Hakijalta odotetaan hyvää suullista ja kirjallista taitoa suomen tai ruotsin kielessä, sekä tyydyttävää osaamista toisessa kielessä.

Täytettäessä paikkaa sovelletaan korkeintaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Palkkaus määräytyy kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti TS.

Hakemukset tehdään sähköisesti osoitteessa Kuntarekry.fi, työavain 620267, viimeistään 3.10.2024.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/620267/fi_FI