Sosiaalityöntekijä, Gerontologinen sosiaalityö, P, Varsinais-Suomen hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 11.9.2024
  • Hae viimeistään 25.9.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Sosiaalityöntekijän tehtäviin kuuluu tällä hetkellä yli 65-vuotiaita koskevien sosiaalihuoltolain mukaisten ilmoitusten ja yhteydenottojen vastaanotto ja käsittely, asiakkaiden ohjaus ja neuvonta tukien ja palveluiden hakemisessa sekä ilmoitusten ja yhteydenottojen perusteella tarvittaessa tehtävä palvelutarpeen arviointi erityisen tuen tarpeessa oleville. Olennaisena osana palvelutarpeen arviointiin kuuluu yhteistyö yhteistyökumppaneiden ja asiakkaan omien verkostojen kanssa. Lisäksi sosiaalityöntekijä toimii omatyöntekijänä erityisen tuen tarpeessa oleville asiakkaille.

Työskentelyalueena on palvelualueet 3 ja 4 (Kaarina, Paimio, Sauvo, Parainen, Kemiönsaari) ja Lieto. Aluetta on kuitenkin jaettu työntekijöiden kesken, joten alkuun työskentelyalueena on Parainen ja Kemiönsaari. Organisaatiouudistuksen myötä pääset mukaan kehittämään työnjakoa alueella.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 7 §:n mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys sekä hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito ja hyvä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito.

Noudatamme tartuntatautilain 48§ mukaisia vaatimuksia työntekijöiden rokotussuojasta, joka koskee sosiaalihuollon ja terveydenhuollon toimintayksiköiden asiakas- ja potilastiloissa työskenteleviä.

Tehtävään valitun on esitettävä itseään koskeva lain 741/2023 28 §:n mukainen iäkkäiden henkilöiden kanssa työskentelevän rikostaustan selvittämiseksi tarpeellinen rikosrekisteriote.

Odotamme sinulta aitoa kiinnostusta ikääntyneiden asiakkaiden kanssa työskentelyä kohtaan sekä taitoa kohdata ikäihminen ystävällisesti ja arvostavasti. Työssä tarvitaan itsenäistä ja itseohjautuvaa työskentelyotetta, mutta myös taitoa toimia osana tiimiä ja asiakkaiden verkostoja. Lisäksi odotamme sinulta kehittämismyönteisyyttä ja halukkuutta olla aktiivisesti mukana kehittämässä uudenlaista gerontologisen sosiaalityön yksikköä.

Työkokemus sosiaalityöstä ja ikääntyneiden parissa työskentelystä katsotaan eduksi. Lisäksi tuntemus ikääntyneiden palveluista Varsinais-Suomen hyvinvointialueella katsotaan eduksi.

Eduksi luemme sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmien (Sosiaalieffica ja Proconsona) tuntemuksen. Sosiaalityöntekijän työtehtäviin saat kuitenkin kattavan perehdytyksen sekä tukea muilta työntekijöiltä ja johtavalta sosiaalityöntekijältä. Tärkeintä on, että olet motivoitunut ja halukas oppimaan uutta.

Sosiaalityöntekijä tekee kotikäyntejä alueella, joten oman auton käyttömahdollisuus ja ajokortti helpottavat työn hoitamista menestyksellisesti.

Gerontologisen sosiaalityön yksikössä työskentelee yksikön päällikkö, lähiesihenkilönä johtava sosiaalityöntekijä, sosiaalityöntekijöitä, sosiaaliohjaajia ja toimistosihteeri. Alueella kanssasi työskentelee sosiaalityöntekijä ja sosiaaliohjaajia, joten töitä ei tarvitse tehdä yksin. Lisäksi kokoonnumme koko Varsinais-Suomen gerontologisen sosiaalityön porukalla säännöllisesti yhteisten kehittämispäivien ja palaverien merkeissä. Työn tueksi käytössä on säännöllinen työnohjaus.

Työpisteesi sijaitsee Paraisilla. Varsinais-Suomen hyvinvointialueella suhtaudutaan myönteisesti myös etätyöskentelyyn. Töitä voi siis tehdä myös tarpeen mukaan etänä kotoa käsin (40-60 %) työtilanteen salliessa. Töitä tehdään arkisin virka-aikaan ja käytössäsi on liukuva työaika. Gerontologisen sosiaalityön yksikössä otamme huomioon työntekijöiden kaikenlaiset elämäntilanteet ja pyrimme olemaan joustavia. Työyhteisömme ilmapiiri on hyvä ja avoin, autamme ja kannustamme toisiamme.

Tehtäväkohtaisen palkan lisäksi sinulla on mahdollisuus saada erilaisia lisiä, esim. työkokemuslisä (3-8%). Työkokemuslisää maksetaan hyväksi laskettujen työvuosien perusteella ja mukaan lasketaan myös muilla työnantajilla tehty saman alan työ. Jos sinulla on hyväksi luettavaa työkokemusta yli 15 vuotta, voit nopeastikin ansaita lomaa korkeimman taulukon mukaan eli jopa 38 päivää vuodessa, joka tarkoittaa 7,5 viikkoa lomaa vuodessa.

Haluamme edistää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista ja arvostamme monimuotoisuutta työyhteisössämme. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolia olevia sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle virkaan/työsuhteeseen valitulta pyydetään satunnaisesti huumausainetodistus.

Jos tämä sosiaalityöntekijän työ kiinnostaa sinua, mutta jäit vielä jostain syystä pohtimaan hakemista, ole yhteydessä yksikön johtavaan sosiaalityöntekijään ja kysy rohkeasti lisätietoja!
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/VARHA-05-986-24/fi_FI