Vesienhoidon asiantuntija, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten sekä työ- ja eli
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 2.9.2024
  • Hae viimeistään 25.9.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Vesienhoidon asiantuntijan pääasiallisena tehtävänä on toimia koordinoijana ja erityisasiantuntijana vesien- ja merenhoidon järjestämisestä annetun lain mukaisessa Kaakkois-Suomen ELY-keskukselle kuuluvassa vesien- ja merenhoidon suunnittelussa, perustana kansallinen lainsäädäntö sekä EU:n vesipolitiikan puitedirektiivi. Toimenkuvaan kuuluu keskeisesti vesienhoitosuunnitelmien ja niiden toimenpideohjelmien laadinta. Edellä mainittujen toimeenpanossa toimitaan tiiviissä yhteistyössä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen organisaation sisällä ja eri sidosryhmien kanssa. Lisäksi tehtäviin kuuluu viranomaisohjaukseen osallistuminen mm. lupa-asioissa.

Tehtävään sisältyy myös vesienhoidon ja merenhoidon yhteensovittaminen itäisen Suomenlahden osalta sekä osallistuminen vesienhoidon kehittämiseen vesienhoitoalueella ja kansallisesti, sekä toteuttaa pintavesien ekologisen ja kemiallisen tilan arviointia, seurannan suunnittelua ja kehittämistä, velvoitetarkkailujen ohjaamista ynnä muita vesistöasiantuntijan substanssitehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen toimialueeseen kuuluvat Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnat.

Tehtävä sijoittuu Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat vastuualueelle vesistöyksikköön. Sijoituspaikka on Kouvola tai Lappeenranta. Tehtävään kuuluu maastokäyntejä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa, joten henkilöauton ajokortti on tehtävien hoidon kannalta välttämätön.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://valtiolle.fi/tyoavain/7013/fi_FI