Kotoutumisohjaaja International House Jyväskylään, Jyväskylän kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 2.9.2024
  • Hae viimeistään 30.9.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Oletko maahanmuuttajatyön osaaja? Kiinnostaako vaikuttava asiakastyö? Etsimme nyt International House Jyväskylään kahta

KOTOUTUMISOHJAAJAA

vakituiseen ja kokoaikaiseen virkasuhteeseen 2.1.2025 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Kotoutumisohjaajan työnkuva sisältää alkuvaiheen kotouttavaa työtä ja eri asiakasryhmien tukemista kuntaan asettumisessa. Asiakasryhmiä voivat olla esimerkiksi kiintiöpakolaiset, turvapaikanhakijoina maahan saapuneet oleskeluluvan saaneet henkilöt, tilapäisen suojelun direktiivillä maassa oleskelevat, muista kunnista muuttavat alkuvaiheen kotoutujat ja alaikäisenä yksin maahan saapuneet. Lisäksi tehtävään kuuluu kiintiöpakolaisten vastaanottotehtävät ja alkuvaiheen kotouttavan työn tehtävät. Kotoutumisohjaaja tarjoaa ohjausta asumiseen liittyvissä kysymyksissä, ohjaa kuntaan asettumisen alkuvaiheeseen liittyvien välttämättömien rekisteröinti- ja viranomaisasioiden hoidossa ja tukee sekä auttaa muiden välttämättömien arjen taitojen kehittymisessä. Kotoutumisohjaaja laatii yhteistyössä työvoimaviranomaisen ja Keski- Suomen hyvinvointialueen ja sosiaalitoimen kanssa alkuvaiheen kotoutujien palvelutarpeenarviot ja kotoutumissuunnitelmat, sekä huolehtii suunnitelmien toteutumisen seuraamisesta ja tarvittavista päivityksistä. Työtä tehdään virkavastuulla. Toisen tehtävän työnkuvaan sisältyy 1.1.2025 lakisääteisten monikielisten yhteiskuntaorientaatioiden koordinointi- ja järjestelytehtäviä eri kohderyhmille. Toiseen tehtävistä voi sisältyä myös hankintoihin osallistumista.

Työhön sisältyy paljon asiakkaan kotona tehtävää ohjaustyötä sekä asiointikäyntejä eri palveluissa ja viranomaisten toimipisteillä yhdessä asiakkaan kanssa. Tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat Hyvinvointialueen kotoutumista tukevat sosiaalipalvelut, mutta yhteistyötä tehdään myös mm. työllisyyspalveluiden, terveydenhuollon, järjestöjen, vuokranantajien, huoltoyhtiöiden, Kelan, Digi- ja väestötietovirasto, poliisin lupapalveluiden, Maahanmuuttoviraston ja kunnan peruspalveluiden kanssa.

Kotoutumisohjaajan koulutuksellisena kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto (esim. sosionomi, yhteisöpedagogi tai opetus- ja kasvatusalan tutkinto). Lisäksi edellytämme aiempaa työkokemusta maahanmuuttajien kanssa tehtävästä työstä ja suomalaisen kotoutumisjärjestelmän tuntemusta. Jotta asiakkaamme ohjautuvat oikeiden palveluiden äärelle, odotamme sinulta kotoutumisen asiakokonaisuuksien, yhteiskunnallisten palvelujen ja erilaisten osallisuuden verkostojen tuntemusta. Tehtävässä tarvitaan Itsenäistä ja joustavaa työskentelyotetta sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Edellytämme tehtävässä hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista osaamista, sekä hyvää osaamista jostain seuraavista kielistä: englanti, dari, persia, venäjä tai arabia. Edellytämme lisäksi hyviä tiedonhaku- ja tiedon soveltamisen taitoja. Tehtävän luonteen vuoksi työssä tarvitaan myös satunnaisesti valmiutta työskennellä tarvittaessa myös virka-ajan ulkopuolella.

Toisessa kotoutumisohjaajan virassa eduksi katsotaan osaaminen julkisista hankinnoista. Tehtävässä auttaa kyky sietää muutoksia ja epävarmuutta, jotka ovat tyypillisiä kotouttavassa työssä. Tehtävä tarjoaa paljon mahdollisuuksia osaamisen laajentamiseen, joten kiinnostus uuden oppimiseen on arjessa eduksi.

Arvostamme työyhteisön monimuotoisuutta ja teemme töitä yhdenvertaisuuden eteen. Toivomme hakijoita erilaisista taustoista.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden vaikuttavaan asiakastyöhön sekä lämminhenkisen ja monimuotoisen tiimin ja työyhteisön tuen. Meillä on mukavaa ja autamme toisiamme! Ympärillä on laaja monialainen paikallinen ja alueellinen verkosto. Pääset kehittämään kaupungin alkuvaiheen kotouttavaa ohjausta osana International House Jyväskylä -yksikköä.

Tehtäväkohtainen palkka on 3070 e/kk. Lisäksi maksamme mahdollista kokemuslisää valitun henkilön aiemman työkokemuksen pohjalta. Työ alkaa 2.1.2024. Virkaan valitun on toimitettava 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaannista hyväksyttävä todistus terveydentilastaan. Haastattelemme hakijoita viikoilla 41 ja 42.

Tämä rekrytointi toteutetaan anonyymina rekrytointina. Rekrytoiva esihenkilö arvioi hakemustasi ilman henkilötietojasi (nimi-, yhteystieto-, ikä-, sukupuoli- yms. tunnistetiedot). Huomioithan siis vapaata hakemustekstiä kirjoittaessasi, että se noudattaa anonymiteetin periaatteita eikä sisällä tunnistetietoja. Valinnat työhaastatteluun tehdään ilman hakijoiden henkilötietoja.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/JYV-56-17-24/fi_FI