Tutkija (postdoc) - EMERGING-FLOW projekti, Geologian tutkimuskeskus Itä-Suomen aluetoimisto
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 16.8.2024
  • Hae viimeistään 23.9.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Geologian tutkimuskeskus hakee Vesi- ja kaivosympäristöratkaisut -tulosyksikköön postdoc-vaiheen tutkijaa pohjavesien PFAS-yhdisteiden kulkeutumistutkimuksiin. Toimipaikkasi on Espoo ja sinulla on mahdollisuus osittaiseen etätyöhön Suomen sisällä.

Haettava tutkijan tehtävä on osa Suomen Akatemian ja GTK:n yhteisrahoitteista "EMERGING-FLOW" projektia. Projektin tavoitteena on tutkia Suomen pohjavesissä esiintyvien uusien haitta-aineiden (PFAS) kulkeutumista ja kohtaloa sekä niiden vaikutuksia juomavesivarantoihin ja Itämereen.
Haemme tehtävään kenttätyöpainotteista tutkijaa, joka tehtävässään, sekä itsenäisesti että tiimin jäsenenä, lisää ymmärrystämme pohjaveden virtausta ja haitta-aineiden kulkeutumista ohjaavista mekanismeista. Tehtävään valittava henkilö kykenee yhdistämään havainnot kentältä ja ympäristön kemiallisista merkkiaineista kehittääkseen käsitteellisiä ja numeerisia malleja, joita sovelletaan kestävän vesihuollon ratkaisuissa. Tutkija julkaisee tulokset korkealaatuisissa lehdissä ja esittelee hankkeen tuloksia tieteellisissä konferensseissa, työpajoissa ja seminaareissa. Tehtävään kuuluu myös yhteistyö kansainvälisten hankekumppaneiden ja suomalaisten sidosryhmien kanssa. Toimeen sisältyy jaksoja ulkomailla, kuten esimerkiksi vierailut tutkimus- ja tiedonlevittämistarkoituksissa.

Työskentelet noin 50 asiantuntijan VKR -tulosyksikössä, missä työskennellään mm. pohjavesitutkimuksen, hydrogeokemian, pohjaveden virtausmallinnuksen, reaktiivisen kulkeutumismallinnuksen, kaivosympäristöjen ja vesienhallintaan liittyvien kysymysten parissa. Olet osa hydrogeologia ja mallinnus -ryhmää.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://valtiolle.fi/tyoavain/6677/fi_FI