Korkeakouluharjoittelija, viestintä ja markkinoin, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 25.6.2024
  • Hae viimeistään 12.8.2024
  • Palkkaus: 2152,13€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Helsingin Pelastuskoulu (Peko) hakee korkeakouluharjoittelijaa viestinnän- ja markkinoinnin tehtäviin. Tehtävässä pääset osallistumaan monipuolisesti pelastajatutkinnon opiskelijaviestintään ja -markkinointiin sekä ideoimaan ja toteuttamaan uusia tapoja koulun tunnettavuuden ja näkyvyyden lisäämiseksi sekä uusien opiskelijoiden rekrytointiin koulutukseen. Lisäksi pääset osallistumaan opiskelijahaun toteuttamiseen ja muihin koulun tehtäviin omien mielenkiinnonkohteittesi mukaan. Harjoittelija tekee työtään yhteistyössä sekä Pelastuskoulun että Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen viestinnän kanssa.

Harjoittelun ajankohtana koulussa tapahtuu paljon. 36 uutta opiskelijaa aloittaa opintonsa elokuussa, ja pääset näkemään ja tutustumaan heidän opiskeluunsa koululla. Lisäksi aloitamme syksyllä 2025 aloittavien uusien pelastajakurssien markkinoinnin ja valmistelemme opiskelijahaun toteutuksen ja materiaalit vuodenvaihteessa alkavaa opiskelijahakua varten. Pääset myös tutustumaan Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen viestintäyksikön toimintaan erikseen sovituissa ja sinua kiinnostavissa aihealueissa.

Keskeisimmät harjoittelijan tehtävät:

- Helsingin Pelastuskoulun verkkosivujen suunnittelu ja rakentaminen
- osallistuminen erilaisten somekanavien käytön suunnitteluun ja niiden käyttöönottoon
- tuottaa sisältöä, niin tekstiä, kuvaa kuin videota verkkosivualustoillemme ja someen
- opiskelijamarkkinointiin ja opiskelijahaun toteuttamiseen osallistuminen, mm. materiaalien suunnittelu ja tuottaminen, rekrytointitilaisuuksiin osallistuminen jne.
- Pelastuskoulun verkkosivujen ja somen päivittämisen käyttökoulutus ja ohjaaminen koulun henkilökunnalle
- osallistuminen koulun markkinoinnin, viestinnän ja opiskelijahaun kehittämiseen sekä markkinointi- ja viestintäsuunnitelman suunnitteluun ja dokumentointiin yhdessä henkilöstön kanssa

Mitä me odotamme sinulta:
- soveltuvia, meneillään olevia korkeakouluopintoja (esim. viestintä ja markkinointi)
- kokemusta verkkosivujen rakentamisesta ja päivittämistä
- kokemusta eri somealustojen käytöstä ja sisällöntuotannosta (teksti, kuva, videot jne.)
- valokuvaus-, videokuvaus- ja editointiosaamista
- sujuvaa suomen kielen kirjallista ja suullista osaamista
- oma-aloitteista ja aktiivista työotetta ja intoa oppia uutta
- rohkeutta tuoda esille omat ideat ja näkemykset koulun markkinoinnin ja viestinnän kehittämiseen
- lisäksi katsomme eduksi ruotsin kielen osaamisen

Miksi pelastuskouluun?

Pelastuskoulussa opiskelee tulevia pelastajia koko Suomen tarpeisiin 1,5-vuotta kestävässä pelastajatutkinnossa ja opinnot alkavat kerran vuodessa. Yhteensä opiskelijoita on reilut viisikymmentä ja henkilökuntaa, jotka työskentelevät tutkinnon opettajina tai koulutuksen tukipalveluissa, on noin 12. Koulu tunnetaan pienuudestaan ja ketteryydestään, jossa opiskelija- ja työelämälähtöisyys ovat kaiken tekemisen keskiössä. Koulun opiskelijapalautteet kertovat erinomaisesta opetuksen laadusta ja ilmapiiristä sekä koulusta, jossa opiskelee erittäin motivoituneita opiskelijoita ja joita tukee sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilökunta koko koulutuksen ajan.

Tähtäämme ensiluokkaiseen henkilöstökokemukseen, ja tavoitteenamme on henkilöstön työhyvinvoinnin ja viihtyvyyden varmistaminen. Työntekijöidemme mukaan vahvuuksiamme ovat työn mielekkyys, lähijohtaminen ja työpaikan ilmapiiri. Pelastuskoulu onkin saanut jo useamman vuoden ajan koko kaupungin henkilöstön vuosittaisessa työhyvinvointia ja viihtyvyyttä mittaavassa kyselyssä kärkisijan pisteet. Meillä puhutaan "pekolaisuudesta", joka pitää sisällään pienen ja huumorintajuisen työyhteisön, toimeen tarttuvaa reippautta sekä inhimillisyyttä työkaveria ja opiskelijoita kohtaan. Meillä saat olla omanlaisesi ja yhtä oikeaa tapaa tehdä töitä ei ole olemassa, vaan tärkeintä on yhteinen maali. Harjoittelijana pääset osaksi tätä osaavaa tiimiä, jossa sinua ei jätetä yksin vaan hommia paiskitaan hyvässä yhteishengessä toisia tukien.

Pelastuskoulu sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa. Tehtävässä on mahdollista työskennellä joustavasti sekä koululla että etätyönä. Noin puolet työajasta on lähityötä koululla ja puolet etänä. Saat käyttöösi harjoittelun ajaksi myös Helsingin kaupungin työsuhde-edut kuten liikunta-, kulttuuri- ja ja työmatkaedun (Epassi).

Harjoittelun palkka on 100% työajalla 2152,13 €/kk. Tehtävä toteutetaan kuitenkin 80% työajalla, jolloin myös palkka suhteutetaan 80% työaikaan ja harjoittelun pituus on noin 4 kuukautta. Tehtävä alkaa elokuun lopussa- syyskuun alussa, tarkempi aloitusajankohta on sovittavissa. Toivomme, että hakijalla on mahdollisuus saada harjoittelutukea. Ilmoita hakemuksessasi, oletko oikeutettu harjoittelutukeen.

Hakuaika päättyy 12.8.2024 klo 16. Haastatteluja saatetaan toteuttaa jo hakuajan kuluessa sekä alustavasti viikoilla 33 ja 34.

Liitä hakemukseen CV ja halutessasi hakemuskirje.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-05-37-24