Sosiaaliohjaaja, Vastaanottoperhehoito, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 24.6.2024
  • Hae viimeistään 8.7.2024
  • Palkkaus: 2928,39€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Nyt on tarjolla harvinainen mahdollisuus tulla tutustumaan, oppimaan ja tekemään työtä vastaanottoperheisiin sijoitettujen lasten ja heidän perheidensä sekä vastaanottoperhehoitajien parissa ajalla 5.8.-31.12.2024.

Etsimme sosiaaliohjaajan toimen sijaisuuteen 70-100% työajalla lastensuojeluun Vastaanottoperhehoitoon. Tule työskentelemään kanssamme innostavaan, osaavaan ja toisiansa tukevaan työyhteisöön.

Oletko etsimämme aktiivinen, vaativissa ja muuttuvissa tilanteissa toimimaan kykenevä sosiaaliohjaaja? Sosiaaliohjaajana toimit perhehoitolain mukaisena perhehoitajan vastuutyöntekijänä. Perhehoitajia kohdataan ja tuetaan puhelimitse sekä kotikäynneillä pääkaupunkiseudulla. Sosiaaliohjaajana osallistut vastaanottoperheeseen sijoitetun lapsen ja hänen perheensä tilanteen arviointiin yhteistyössä lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän kanssa. Sosiaaliohjaajana järjestät ja osallistut lapsen tuettuihin ja valvottuihin tapaamisiin läheisten kanssa vastaanottoperhehoidon viihtyisissä tiloissa. Työskentelyn tavoitteet luodaan yhdessä sosiaalityöntekijän, lapsen, vanhempien ja perhehoitajan kanssa. Vastaanottoperhehoidon sosiaaliohjaajat osallistuvat lisäksi uusien perhehoitajien ennakkovalmennukseen ja syksystä alkaen myös lapsen tarpeita vastaavan sijoituspaikan osoittamiseen vastaanottoperheestä.

Työ on kaksivuorotyötä arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 10-18 välillä. Työssä on jonkin verran mahdollisuuksia etätyöhön.

Vastaanottoperhehoidon sosiaaliohjaajana kuulut tiimiin, jonka esihenkilönä toimii johtava sosiaaliohjaaja. Työssä tarvitset kykyä niin itsenäiseen toimintaan kuin työskentelyyn työparina, tiimissä ja erilaisissa verkostoissa. Pyrimme jatkuvasti kehittämään työtämme Vastaanottoperhehoidossa.

Tervetuloa mukaan!

Yksilöhaastattelut ja valinta tehtävään tehdään 9.-16.7.2024 välisenä aikana

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi laajat koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä hyvät loma-, työmatka- ja lounasedut. Kaupungin työntekijänä voit hakea vuokra-asuntoa Auroranlinnalta, jonka asunnot ovat markkinatasoa edullisempia ja työntekijöidemme asuntohakemukset etusijalla.

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta ja hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa sekä liikunta- ja kulttuurietua 200 eurolla vuodessa.

Kelpoisuusehto:

Sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8§) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi, geronomi tai kuntoutuksen ohjaaja).

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Tehtävään valitun on ennen työsuhteen alkamista esitettävä työnantajalle huumausainetestiä koskeva todistus.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme:

Työkokemusta lasten kanssa toimimisesta, hyviä vuorovaikutustaitoja, kykyä dialogisuuteen ja soveltuvuutta tehtävään

Luemme eduksi:

Työkokemuksen lastensuojelutyöstä, perhehoidon tuntemuksen, itseohjautuvuuden ja hyvät oman työn organisointitaidot
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-01-453-24