Sosiaaliohjaaja, Päiväkeskus Symppis, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 19.6.2024
  • Hae viimeistään 15.7.2024
  • Palkkaus: 2919,54€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Tervetuloa työntekijäksi Symppikseen!

Päiväkeskus Symppis tarjoaa erinomaisen näköalapaikan ja alustan työskennellä aktiivisesti päihteitä käyttävien henkilöiden kanssa ja mahdollisuuden auttaa heitä elämänhallintaan liittyvissä moninaisissa kysymyksissä. Päivien sisältö ja tunnelma vaihtelee, pitäen mielenkiinnon mukavasti yllä.

Symppikset ovat matalan kynnyksen päivätoimintakeskuksia täysi-ikäisille päihdeasiakkaille. Yksiköissä saa asioida ja oleskella päihtyneenä. Toiminta on osittain anonyymia.

Symppisten perustehtävänä on päihteidenkäytöstä johtuvien haittojen vähentäminen sekä kävijöiden osallisuuden vahvistaminen ja elämänlaadun paraneminen.

Symppiksissä toteutetaan sosiaalihuoltolain mukaista päiväkeskustoimintaa sekä tartuntatautilain mukaista terveysneuvontaa. Sosiaaliohjaajan tehtäviin kuuluu asiakkaiden arvostavan kohtaamisen lisäksi mm. asiakkaiden auttaminen heille kuuluvien sosiaalietuuksien hakemisessa, asumiseen liittyvien ongelmakohtien ratkaisemisessa, moninainen verkostotyö sekä työllistämistoimien arjen koordinointi.

Symppiksissä tehdään ja kehitetään asuinaluelähtöistä naapurustotyötä yhdessä vertaisten ja lähialueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa. Naapurustotyön pääpainona on Symppisten ja lähialueiden siisteyden ylläpitäminen sekä kaupunkiturvallisuuden lisääminen. Yhteistyötä eri toimijoiden, alueiden yrittäjien, viranomaisten sekä verkostojen kanssa tehdään tiiviisti. Naapurustotyöstä Symppiksissä vastaa vahvimmin yhteisötyöntekijät.

Tukenasi Symppiksessä työskentelee moniammatillinen tiimi, jossa on sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosiaaliohjaajia sekä lääkäri, ja lisäksi joukko työllistettyjä ja vertaisia. Lähiesihenkilöinä toimivat osastonhoitaja ja johtava sosiaaliohjaaja.

Nyt haettavana oleva vakituinen toimi sijoittuu Kontulan Symppikseen. Työsopimukset meillä laaditaan ylipäätään Symppikseen, joka mahdollistaa henkilöstön joustavan liikkuvuuden eri toimipisteiden (Kontula, Itis, Sörkka, Liikkuva Symppis) välillä.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Henkilöstöetuina esim. Epassi, joka mahdollistaa lounas- ja työmatkatuen. Työsuhde-etuna myös ilmainen kaupunkipyörämahdollisuus kesäkaudelle sekä henkilöstökortilla saatavat liikuntaedut.

Kelpoisuusehto:

Sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8§) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi, geronomi tai kuntoutuksen ohjaaja).

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme työkokemusta sosiaalialalta 1-5 vuotta.

Luemme eduksi:
- kokemuksen sosiaaliohjauksesta
- kokemuksen päihdetyöstä
- ymmärryksen haittoja vähentävästä päihdetyöstä sekä päiväkeskustoiminnasta
- toipumisorientaation tuntemuksen.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-02-318-24