Etsivä nuorisotyöntekijä, Virtain kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 18.6.2024
  • Hae viimeistään 4.7.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Virtain kaupunki hakee etsivää nuorisotyöntekijää toistaiseksi voimassa olevaan toimeen 1.9.2024 alkaen.
Tehtävä sijoittuu työllisyyspalveluihin/elinvoimapalveluihin Virroille.

Etsivä nuorisotyö auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut, joilla edistetään heidän kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja elämänhallintaa. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyöntekijä etsii yhdessä nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö avustaa etsivä nuorisotyöntekijöiden palkkaamista aluehallintoviraston kautta jaettavilla avustuksilla. Avustus on tarkoitettu nuorisolaissa (1285/2016) säädetyn etsivän nuorisotyön tukemiseen. Avustuksen tarkoitus on vähentää nuorten syrjäytymistä - jokainen nuori pysyy koulutuspolulla, nuorisotyöttömyys vähenee ja nuorten osallisuus kasvaa. Etsivä nuorisotyö aloitti toimintansa Virroilla v. 2011. Etsivä nuorisotyöntekijä vastaa itsenäisesti etsivän nuorisotyön suunnittelusta ja kehittämisestä sekä valtionavustuksen käytöstä ja siihen liittyvästä raportoinnista.

Aluehallintovirasto myöntää valtionavustuksia myös nuorten työpajatoimintaan. Avustus on tarkoitettu nuorisolaissa (1285/2016) säädetyn nuorten työpajatoiminnan tukemiseen. Virtain kaupungin elinvoimapalveluille on myönnetty avustusta nuorten työpajaan vuodelle 2024. Etsivä nuorisotyöntekijä olisi tärkeässä roolissa nuorten työpajaan ohjaavana henkilönä. Etsivä nuorisotyöntekijä ja nuorten työpajaohjaaja työskentelevät työparina.

Vaatimukset:
Soveltuva tutkinto ja aiempi kokemus tehtävää tukevista tehtävistä.

Odotamme hakijalta:
- huolellista, tarkkaa ja oma-aloitteista työotetta
- suunnitelmallisuutta ja tuloksellista työotetta
- kykyä löytää nuorille räätälöityjä ratkaisuvaihtoehtoja hyödyntäen verkostoja sekä yhteistyökumppaneita
- hyviä asiakaspalvelu-, vuorovaikutus- ja työyhteisötaitoja
- digitaalista palveluosaamista
- voimassa oleva ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus

Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan. Palkkaus määräytyy kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan ja tehtävässä noudatetaan 6 kk:n koeaikaa. Tehtävään valitun on ennen toimen vastaanottamista toimitettava lääkärintodistus terveydentilastaan.

Hakemukset pyydämme toimittamaan 4.7.2024 klo 12 mennessä Kuntarekryn sähköisen kanavan kautta.
Haastattelut pidetään viikolla 28.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/604981/fi_FI