Nuoriso-ohjaaja, joustava perusopetus, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 18.6.2024
  • Hae viimeistään 15.7.2024
  • Palkkaus: 2785,34€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Kaakkoinen nuorisotyöyksikkö hakee nuoriso-ohjaajaa vakituiseen työsuhteeseen joustavaan perusopetukseen (JOPO) 5.8.2024 alkaen!

Joustavan perusopetuksen nuoriso-ohjaajana työskentelet koululla kahden hengen tiimissä, johon kuuluu ohjaajan lisäksi erityisluokan opettaja. JOPO-toiminta on työelämäpainotteinen ja toiminnallinen tapa suorittaa peruskoulun seitsemäs, kahdeksan ja yhdeksäs vuosiluokka, ja se on tarkoitettu nuorille, joilta uhkaa jäädä peruskoulun päättötodistus muutoin saamatta. Toiminnan tavoitteena on nuoren opiskelumotivaation vahvistuminen ja syrjäytymisen ehkäisy nuoren kasvua ja kehitystä monipuolisesti tukemalla. Keskeistä toiminnassa on sosiaalinen vahvistaminen ja kasvatuksellinen ohjaaminen säännöllistä koulunkäyntiä ja elämänhallintaa tukemalla. Yhdessä joustavan perusopetuksen ryhmässä on korkeintaan 10 oppilasta.

Tehtävään haetaan kannustaen kohtaavaa ja nuoren potentiaalin näkevää nuoriso-ohjaajaa. Työmuotonasi JOPO-ryhmän kanssa on nuoren toimijuuden vahvistaminen sekä ryhmän ja yhteisön kanssa työskentely. Työkaluinasi käytät mm. luokassa työskentelyä, yksilöllisiä tapaamisia, ryhmäytystä, opintokäyntejä, retkiä, leirejä ja työssäoppimisen tukikäyntejä. Olet vahvuuskeskeinen nuorisotyön tasapainoinen osaaja ja haluat luoda nuorelle myönteisen ja positiivisen opiskelukokemuksen. Sovellat työssäsi sosiaalisen vahvistamisen ja kasvatuksellisen ohjaustyön keinoja, tuet nuoren elämänhallintaa, rakennat yhteisöä sekä tukiverkostoa ja motivoit opiskelijoita löytämään oman polkunsa.

Koulun arjessa kohtaat myös muita nuoria koulupäivän vapaissa hetkissä ja mahdollistat tarvittaessa heille sillan rakentumista alueellisen nuorisotyön palveluihin yhteistyössä yksikön muiden nuoriso-ohjaajien sekä oppilashuollon kanssa.

Lähityöyhteisönäsi on Porolahden peruskoulu, mutta olet myös osa Kaakkoisen nuorisotyöyksikön yhteisöä. Onnistut tehtävässäsi tiimityötaidoilla, itsenäisellä työotteella, yllä mainitulla nuorisotyön osaamisella sekä sydämen palolla nuoruutta ja herkkyydellä nuoren yksilöllistä tilannetta kohtaan.

Tarjoamme monipuolisen ja osaavan ammatillisen yhteisön, mainiot työkaverit, hyvät kouluttautumismahdollisuudet ja Helsingin kaupungin monipuoliset työsuhde-edut. Tervetuloa joukkoon!

Kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto esim. sosionomi (amk) tai yhteisöpedagogi.

Tehtävässä edellyätämme myös kokemusta nuorisotyöstä yläkouluikäisten nuorten kanssa.

Eduksesi luemme kokemuksen kohdennetusta nuorisotyöstä yksilöiden ja ryhmien kanssa sekä kokemuksen ryhmäyttävästä toiminnasta.

Tehtävän hoitaminen edellyttää, että valituksi tulleen henkilön tulee toimittaa ennen työsuhteen vastaanottamista työnantajalle nähtäväksi rikosrekisterilain 6§:n 2. momentin mukaisesti rikosrekisteriote ja lisäksi huumausainetestiä koskeva todistus.

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi Helsingin kaupunki kannustaa anonyymiin rekrytointiin, ja tämä rekrytointi toteutetaan anonyymisti. Anonyymin rekrytoinnin tavoitteena on kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen sekä työkokemukseen. Täytä työnhakulomake normaalisti. Huomioi hakemusta kirjoittaessasi, että se noudattaa anonymiteetin periaatteita. Esihenkilö valitsee haastateltavat henkilöt anonyymin yhteenvedon perusteella eikä siinä ole nähtävissä hakijan nimeä, ikää, sukupuolta tai äidinkieltä.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/KUVA-03-54-24