Ohjaaja, Naulakallion lastenkoti, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 17.6.2024
  • Hae viimeistään 8.7.2024
  • Palkkaus: 2599,51€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Etsimme osaavaa ja innokasta lähihoitajaa ohjaajaksi Naulakallion lastenkodin osasto Kuuselan moniammatilliseen tiimiin!

Naulakallion lastenkoti on 31-paikkainen erityis- sekä vaativan tason laitoshoitoa tarjoava sijaishuoltopaikka, joka toimii kahdessa eri osoitteessa. Osasto Kuusela on erityistason osasto, jossa asuu kuusi pitkäaikaisesti sijoitettua lasta. Lapset ovat iältään 12-17 -vuotiaita ja he kaipaavat turvallista vuorovaikutusta, aitoa kohtaamista sekä myötätuntoista suhtautumista asioihin. Kuuselan tiimissä on vankkaa sijaishuollon osaamista ja paljon lapsista sekä työkavereista välittävää otetta.

Työ lastenkodissa rakentuu yksilöllisesti lapsen psyykkisen, sosiaalisen ja fyysisen terveyden sekä ikätasoisen kehityksen edistämisen ympärille. Lapsilla voi olla erilaisia tunne-elämän ja käyttäytymisen haasteita, koulunkäyntivaikeuksia sekä psyykkistä oireilua. Lasten tilanteet vaativat aikuiselta vahvaa, välittävää läsnäoloa ja huolenpitoa.

Ohjaajanamme sinun työsi on ennen kaikkea vuorovaikutustyötä. Vastaat lapsen kokonaisvaltaisen hoidon ja kasvatuksen toteutumisesta sekä asioiden hoitamisesta. Työsi tavoitteena on luoda luottamuksellinen suhde lapseen, mahdollistaa turvallinen arki ja auttaa lasta kiinnittymään hoitoon. Terapeuttisella työotteellasi tuet lapsen asettumista, pysähtymistä ja rauhoittumista vastaanottamaan tarvitsemansa apu ja tuki. Hoidollinen tavoite on tarjota lapselle mahdollisuus saada valmiuksia kotiin paluuseen ja/tai itsenäiseen elämään turvallisessa ja ymmärtäväisessä ympäristössä.

Työ on myös tiivistä työskentelyä ja yhteydenpitoa lapsen sekä perheen, sosiaalityöntekijöiden ja muiden yhteistyöverkostojen kanssa. Ohjaajana sinulla on omalta osaltasi vastuu lapsen hoitoprosessin eteenpäin viemisestä, dokumentoinnista sekä neuvottelujen toteuttamisesta. Työntekijän sensitiivisyys sekä joustavat ja monipuoliset vuorovaikutustaidot ovat ensiarvoisen tärkeitä niin lapsen, tämän lähipiirin, työyhteisön kuin yhteistyötahojenkin kanssa toimimiselle.

Haastava, monipuolinen ja ajoittain nopeatempoinenkin työ edellyttää niin paineensietokykyä kuin joustavuutta sekä rohkeutta työssä kehittymiseen. Työ on jaksotyötä ja työajat sijoittuvat aamuun, iltaan ja yöhön arkena sekä viikonloppuisin. Tukea työtehtäviin ja työhyvinvointiin tarjoaa tiivis ja yhteisöllinen työtiimi, johon kuuluu vastaavan ohjaajan lisäksi kuusi sosiaalialan ammattilaista sekä sairaanhoitaja. Lastenkodissa on myös kaksi omaa psykologia sekä konsultoivat lääkäripalvelut omahoitajatyön tueksi. Henkilökuntamme on työhönsä sitoutunutta, innostunutta ja vahvasti hoito-orientoitunutta. Haluamme tukea sekä vahvistaa laitoksessamme kaikkien työssäjaksamista ja työhyvinvointia. Kaikilla työryhmillä on ryhmätyönohjaukset.

Ohjaajan rooli turvallisena aikuisena lapsen arjessa on hyvin merkityksellinen. Turvallisessa ympäristössä työskentely ja kehittyminen ovat palkitsevia niin työntekijälle kuin lapsellekin - osana työyhteisöä saat mahdollisuuden oppia, kehittyä ja viihtyä.

Tule mukaan toteuttamaan ja kehittämään hyvää hoitotyötä lastenkodissamme. Tarjoamme sinulle hyvän perehdytyksen, kannustavat työkaverit ja mikä tärkeintä - mahdollisuuden todella merkitykselliseen työhön!

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi laajat koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä hyvät loma-, työmatka- ja lounasedut. Kaupungin työntekijänä voit hakea vuokra-asuntoa Auroranlinnalta, jonka asunnot ovat markkinatasoa edullisempia ja työntekijöidemme asuntohakemukset etusijalla.

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta ja hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa sekä liikunta- ja kulttuurietua 200 eurolla vuodessa.

Kelpoisuusehto:

Tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan ammatillinen perustutkinto, lähihoitaja tai muu soveltuva tutkinto. Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002)

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Tehtävässä edellytetään LOP/LOVe LOP-lääkeluvan hyväksytty suorittaminen viimeistään koeajan kuluessa.

Lisäksi tehtävässä edellytetään:
- Hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja
- Kehittämismyönteisyyttä
- Hoidollista työotetta

Luemme eduksi aiemman kokemuksen lastenkodissa työskentelystä tai muun lastensuojelun työkokemuksen.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-01-450-24